Pünkösdkor majdnem annyi az utazó, mint húsvétkor

Pünkösdkor közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a Balaton térsége a legvonzóbb, a települések között Gyula, Siófok és Eger vezeti eddig a foglalási listát - közölte kedden közzétett összegzésében a Szallas.hu.

Pünkösdkor majdnem annyi az utazó, mint húsvétkor

A teljes belföldi szálláskínálat 13 százaléka még elérhető 4 nappal a hosszú hétvége előtt - tették hozzá.

A Szallas.hu előfoglalási adatai szerint a pünkösdi hosszú hétvége majdnem annyira népszerű, mint a húsvét volt. "Mivel az idei évben különösen magas a last minute foglalások aránya, még a kereslet további élénkülésére számítunk a következő napokban" - mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Toronymagasan a legtöbb vendégéjszakát Gyulára rögzítették, 33 százalékkal több vendégéjszakát töltenek el itt, mint a lista második helyezettjénél, Siófokon.

A foglalásokból legnagyobb arányban a turisztikai régiók között Észak-Magyarország (20 százalék) és a Balaton (18 százalék) részesül, de a dél-alföldi régió sincs sokkal lemaradva. Észak-Magyarországon Eger és Miskolc a legkeresettebb úti cél. A Balatonnál Siófok után Balatonfüred és Hévíz a legvonzóbb.

A szállástípusonkénti megoszlás szerint az apartmanokat keresi a vendégek harmada. Vendégházat minden negyedik alkalommal, hotelt pedig a foglalások 23 százalékánál választottak. Panzióba a vendégek 14 százaléka foglalt.

A kínálat 13 százaléka foglalható még a pünkösdi hosszú hétvége előtt néhány nappal. A wellness-szálláshelyeknek 26 százaléka szabad még a Szallas.hu-n.

A pünkösdi foglalások 77 százalékánál történt eddig online fizetés. A májusban előleget fizető, online fizetési opciót választó vendégek 29 százaléka használt SZÉP-kártyát - ismertette a Szallas.hu.

Különböző színű keretük van a szavazólapoknak

A könnyebb megkülönböztethetőség érdekében a szavazólapokat eltérő színű kerettel látták el a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak vasárnapi választásán.
2024. 06. 09. 13:00
Megosztás:

Egy, két, három, négy vagy öt szavazólapot kapnak a választópolgárok június 9-én

A választópolgárok attól függően, hogy a fővárosban, megyei jogú városban, tízezernél nagyobb vagy annál kisebb településeken voksolnak - egy, két, három, négy vagy öt szavazólapon adhatják le szavazataikat a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti (EP-) képviselők választásán. A nemzetiségi választásra regisztrált szavazók pedig akár további három szavazólapot is kaphatnak.
2024. 06. 09. 12:00
Megosztás:

Szabad a kampány egész nap, csak a szavazókörök közelében tilos

Vasárnap a magyarországi szavazás ideje alatt is szabad kampányolni, ez alól csak a szavazóhelyiségek 150 méteres környéke a kivétel.
2024. 06. 09. 11:00
Megosztás:

Csökkenő forgalom mellett csúcsra emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 2,91 százalékos emelkedéssel 69 879,43 ponton, történelmi csúcson zárta a hetet.
2024. 06. 09. 10:00
Megosztás:

Szavazni személyazonosító igazolvánnyal és lakcímkártyával lehet

Szavazni kizárólag a személyazonosság, valamint a lakcím vagy a személyi azonosító (személyi szám) igazolása után lehet a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament képviselőinek vasárnapi választásán, az ország 10 119 szavazókörében reggel 6 és este 7 óra között.
2024. 06. 09. 09:30
Megosztás:

Több határátkelőn rendkívüli nyitvatartás lesz ma

A választások napján, vasárnap több határátkelő hosszabb ideig tart nyitva, továbbá a román határszakaszon tíz ideiglenes átkelőhely is megnyílik - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-vel.
2024. 06. 09. 09:00
Megosztás:

Megnyílnak a külképviseleti szavazókörök a többi európai országban is

Sorra nyílnak a Magyarországgal egy időzónában lévő külképviseleteken a szavazókörök, az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán ezeken a helyeken is közép-európai idő szerint reggel 6-tól este 7 óráig várják a voksolókat, összesen 17 669 választópolgárt.
2024. 06. 09. 08:30
Megosztás:

Sorra nyílnak a külképviseleti szavazókörök a Közel-Keleten és a balkáni országokban

Sorra nyílnak a Magyarországtól keletre lévő országok szavazókörei, az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán, ezeken a külképviseleteken helyi idő szerint reggel 6-tól este 7 óráig várják a voksolókat.
2024. 06. 09. 08:00
Megosztás:

Következő robbanásra kész kriptovaluta: A befektetők mindent egy lapra tesznek a Rollblockra, miközben a Solana (SOL) és az Ethereum (ETH) stagnál

Solana és Ethereum várhatóan a következő bika piacon a legnagyobb nyertesek között lesznek. Azonban mindkettő ellenállásba ütközött az elmúlt héten. Az Ethereum ETF-ek megjelenését követően az Ethereum ára megugrott, bár most 3800 dollárnál stagnál. Eközben a Solana 180 dollárnál folytatja a medvepiaci tendenciákat.
2024. 06. 09. 07:00
Megosztás:

Nőtt a munkanélküliség májusban az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre májusban a nem mezőgazdasági ágazatokban, a munkanélküliségi ráta pedig a várt stagnálás helyett emelkedett az előző havihoz képest.
2024. 06. 09. 06:00
Megosztás:

Közel tíz százalékkal nőtt a nemzetiségi választópolgárok száma 2019. óta és több mint ötvennel 2010-hez képest

Több mint 8 százalékkal nőtt a nemzetiségi választópolgárok száma a 2019-es nemzetiségi választás óta, a legnagyobb mértékben, 48 százalékkal az ukrán nemzetiség regisztrált választópolgárainak száma nőtt. 2010-hez képest több mint 50 százalékkal nőtt a nemzetiségi választópolgárok száma.
2024. 06. 09. 05:00
Megosztás:

Országos szintűvé terjesztik a vastagbélszűrést az 50-70 éves korosztályban

A pilot program után országossá terjesztik az 50-70 év közötti lakosság körében a kétévenkénti vastagbélszűrést - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten.
2024. 06. 09. 04:00
Megosztás:

Ebbe az országba ne tervezz nyaralást, hiába is a magyarok kedvence!

Veszélyes desztinációk: ahol nem éri meg kockáztatni: bár sok magyar utazó álmodozik arról, hogy világ körüli útra indul, vannak olyan helyek, amelyekbe jelenleg nem ajánlott nyaralást tervezni. Az alábbiakban bemutatunk néhány népszerű, de veszélyes desztinációt, ahol érdemes kétszer is meggondolni, mielőtt repülőjegyet foglalnánk.
2024. 06. 09. 03:00
Megosztás:

Ennyi pénzt buksz el, ha minden héten lottózol! Kiszámoltuk!

A lottójátékok varázsa: a lottózás régóta része az emberek mindennapi életének, hiszen ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy hatalmas nyeremény birtokában teljesen megváltoztatja az életét? Magyarországon az ötös lottó különösen népszerű, hiszen mindenki reménykedik abban, hogy egyszer neki is szerencséje lesz. De vajon mennyire éri meg hetente lottózni, és mennyibe kerül mindez éves szinten?
2024. 06. 09. 02:00
Megosztás:

Nyugdíjasként ez vár Rád a választások után!

A nyugdíjasok, mint jelentős szavazóbázis, kiemelkedő fontossággal bírnak a mai politikai vezetők számára. Az idősebb korosztály tagjai jellemzően nagyobb arányban vesznek részt a választásokon, mint a fiatalabb generációk, és politikai preferenciáik gyakran stabilabbak.
2024. 06. 09. 01:00
Megosztás:

3 play-to-earn érme, amivel nagyot kaszálhatsz

A kripto gaming egyre népszerűbb, ami jól látszik a tokenek piaci kapitalizációjának növekedéséből is. A közelmúltban nagyot növekedett szféra ezzel újra visszatérhet a kripto élvonalába.
2024. 06. 09. 00:01
Megosztás:

Jobbak lettek a turisztikai cégek kilátásai májusban

Javultak a magyarországi turisztikai cégek várakozásai májusban az egy évvel korábbihoz képest, optimizmus jellemzi az ágazatot erősen bővülő foglalkoztatással - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a GKI Gazdaságkutató közreműködésével végzett legfrissebb felmérése alapján az MTI-vel pénteken.
2024. 06. 08. 23:00
Megosztás:

Elektromos iskolabuszokra nyert támogatást a Klebelsberg Központ

A Klebelsberg Központ 43 mini és 3 nagyobb méretű, elektromos meghajtású autóbuszra nyert 100 százalékos támogatást a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályázatán - tájékoztatta az ügynökség pénteken az MTI-t.
2024. 06. 08. 22:00
Megosztás:

Májusban már harmadik hónapja drágulnak világszerte az élelmiszerárak

Májusban már a harmadik egymást követő hónapban nőttek a globális élelmiszerárak havi összevetésben, mivel a gabona és a tejtermékek árindex-emelkedését nem ellensúlyozta teljes mértékben a cukor árának csökkenése.
2024. 06. 08. 21:00
Megosztás:

Növelni kell a hazai űripar versenyképességét

Balatonfüreden rendezték meg pénteken az I. Hazai Űrkongresszust, melyen részt vett Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára - tájékoztatta a tárca az MTI-t pénteken.
2024. 06. 08. 20:00
Megosztás: