Dobrev Klára: „Péter, tőlem vagy az erős, egységes Európáról szóló vitától fél?”

Dobrev Klára: „Péter, tőlem vagy az erős, egységes Európáról szóló vitától fél?”

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője „Menekülés egy vita elől több felvonásban címmel üzent a Facebookon Magyar Péternek azt követően, hogy a Tisza Párt alelnöke jelezte: csak bizonyos feltételek mellett vitázna politikai riválisaival.

Lapunk is írt arról, napok óta megy az üzengetés a pártok között az ügyben, hogy az EP-listavezetők milyen feltételek mellett vitázzanak egymással, miután a köztévé bejelentette, hogy hajlandók megrendezni egy ilyen eseményt. – A Fidesszel kellene vitatkozni, nem az ellenzéknek önmagával – többek között ezzel indokolta Magyar Péter a 444-nek nyilatkozva, hogy miért utasítja el a most pénteki partizános vitát. „Minek menjünk oda, ahova nem jön a Fidesz képviselője?” – kérdezte Magyar Péter, aki azt is leszögezte, hogy minden vitára elmegy, „de azt követelem, hogy először köztelevíziós vita legyen”.

A lapnak azt mondta, a döntéséről már tájékoztatta a Partizán vezetőit is. „Ha rögtön igent mondtunk volna akár az RTL Klub, akár az ATV, akár a Partizán, akár a Blikk meghívására, akkor esélyünk se lett volna arra, hogy legyen köztelevíziós vita, és eljussunk azokhoz a milliókhoz, akikhez eddig csak a propaganda jutott el” – fogalmazott Magyar, aki nem érti a többi ellenzéki pártot, amelyek „tizennégy éve nem tettek semmit, hogy legyen egy ilyen vita, és most rögtön azt mondják, menjünk a Partizánba”. Azt is hozzátette, nem kíván partner lenni abban, hogy „lebaloldalizzon megint a kormánypropaganda, amiért elmegyek a Partizánba ellenzéki pártokkal és néhány egy- vagy nullaszázalékos, a Fidesz által létrehozott szatellitpárttal vitatkozni. Érdemi vitát a kétharmados hatalom képviselőivel, jó esetben nem is Deutsch Tamással, hanem érdemi képviselővel lehetne folytatni”.

Dobrev Klára előbb leírta, szerinte milyen stációkon ment át Magyar Péter vitakövetelése, majd ebből azt szűrte le: „úgy tűnik, Magyar Péter csatlakozik Deutsch Tamáshoz, és nem lesz ott a pénteki, élő EP-listavezetői vitán. A Partizán arra jó volt, hogy két interjút adjon ott Magyar Péter, vitázni már nem lehet Gulyás Mártonnál”. – Péter, tőlem vagy az erős, egységes Európáról szóló vitától fél? – zárta posztját a politikus, akinek férje, Gyurcsány Ferenc a nap folyamán már keményen belement Magyar Péterbe, erről ITT írtunk.