Az Index beszámolója szerint a Mol és a Thyssenkrupp szoros együttműködésének köszönhetően épült fel a Poliol Komplexum, a Mol-csoport legnagyobb organikus beruházása, amelynek segítségével a Mol Petrolkémia a régió piacvezető vegyipari vállalatává kíván válni. 

A tiszaújvárosi avatóünnepségen Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy ipar nélkül a nemzet félkarú óriás. Leszögezte, hogy Tiszaújváros a magyar ipar fellegvárától 50 kilométerre van. Most pedig a legnagyobb iparfejlesztési beruházását adják át. Szerinte napjainkban a gazdasági szuverenitás cselekvőképességét az ipar adja. Ugyanakkor szerinte „ezt nem sokan dédelgetik Európában, mert a kontinens veszített”.

Kiemelte azt is, hogy az energiaárak miatt és a gazdaságpolitika következtében Európa gazdasága hanyatlott. Feltette azt a kérdést, hogy mit ér Európa a holland vagy belga autóipar nélkül. „Az Egyesült Államok megelőzött minket.” Hernádi Zsolt szerint ipar nélkül se Európa, se Magyarország nincs, viszont hazánk szuverén iparral képes erős lenni, sőt, így tudjuk megerősíteni az ország szuverenitását. 

Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy 131 millió eurós támogatással segítette a kormány a beruházást, amelynek eredményeként magas hozzáadott értékű, új munkaerőre lesz szükség. A beruházás összesen 1,3 milliárd euróba került. „A Mol sikere az ország sikere is.” Majd kiemelte:

Orbán Viktor győzze meg Európát, hogy ők is ezt az utat kövessék.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint jól tette a Mol, hogy ezt a technológiát megvásárolta:

hiszen a Mol a legsikeresebb vállalat, ha ők megépítenek valamit, akkor az megépült. 

Leszögezte, hogy az egész Magyarország és az egész magyar nemzet sokat köszönhet a Molnak,

ők a mentsvár, mert a valóban elavult ipart ők átalakították.

 Azonban a kormányfő szerint rendszerváltáskor, a baloldal idején megrogyott az ipari szektor.

A kormányfő úgy látja, hogy a Mol és a magyar gazdaságnak a súlya ugyanannak a könyvnek a két oldala. „A Mol ugyanazt az utat járja be, mint a magyar gazdaság.” Feljebb kell lépni a termelési láncban, és a Mol ebben is húzott egy erősebbet. „Ő maga vált a teljes termelési lánccá.”

A kormányfő örömét fejezte ki, hogy a vállalat továbbterjeszkedik. A magyar gazdaság új energia-tranzitútvonalat épített ki, új atomerőművet építünk, így kevésbé vagyunk kiszolgáltatva – összegezte a kormányfő. Orbán Viktor szerint biztató a Mol példája, hiszen 300 szakképzett magyar ember dolgozik majd itt, ez pedig egy biztos és kiszámítható jövőt jelent, miközben kijelentette azt is, hogy az európai iparpolitikát meg kell változtatni.