Szigorúbb versenyszabályok hatálya alá vonták a Booking.com-ot

Az Európai Bizottság a szálláshely-közvetítő Booking.com-ot felvette azon digitális vállalatok listájára, amelyek méretüknél fogva szigorúbb versenyszabályok hatálya alá tartoznak, egyúttal vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy az X közösségimédia-platform mentesülhet-e e szabályok alól - tájékoztatott a brüsszeli testület hétfőn.

Szigorúbb versenyszabályok hatálya alá vonták a Booking.com-ot

Az uniós bizottság közlése szerint az online szállásfoglalási platformot üzemeltető, Hollandiában székhellyel rendelkező Booking.com a digitális piacokról szóló szabályozás (DMA) értelmében a továbbiakban úgynevezett kapuőrnek számít.

A digitális piacokról szóló szabályozás szerint az "alapvető platformszolgáltatásokat" nyújtó, kapuőrnek nyilvánított vállatoknak fel kell számolniuk azokat a zárt technológiai rendszereiket, melyek a fogyasztókat egyetlen vállalat, főként saját termékei vagy szolgáltatásai használta felé terelik. A szabályozás előírja, hogy a vállalatoknak lehetővé kell tenniük, hogy "ingyenesen tereljék" a felhasználókat alkalmazásboltjain kívüli ajánlatokhoz. A szabályozás célja, hogy a tartalom moderálása lehetővé tegye a tisztességes versenyt és megkönnyítse a fogyasztók számára a szolgáltatások közötti váltást.

A brüsszeli közlemény szerint a Booking.com március 1-jén benyújtott önértékelése alapján meghozott uniós döntést követően a holland vállalatnak hat hónap áll rendelkezésére, hogy eleget tegyen a szabályozásból eredő kötelezettségeknek, nagyobb választási lehetőséget kínálva a végfelhasználóknak online platformján.

Az uniós bizottság tájékoztatott arról is, hogy a benyújtott önértékelések alapján az X Ads és a TikTok Ads online hirdetési szolgáltatások nem minősülnek kapuőrnek.

Közölték ugyanakkor, hogy a brüsszeli testület piaci vizsgálatot indított az X közösségimédia-hálózattal kapcsolatban a platform szabályozási státuszának további meghatározására.

A közlemény kitért arra is, hogy a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok online hirdetési szolgáltatása, a TikTok Ads noha teljesíti a DMA szerinti kijelölési küszöbértékeket, a platformszolgáltatás nem minősül a szabályozás szerint kapuőrnek.

A hétvégén is hívható a választási információs szolgálat

Szombaton és vasárnap is hívható majd a választási információs szolgálat tájékoztató vonala, amelyen az érdeklődők a vasárnapi önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választásokkal kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.
2024. 06. 08. 12:00
Megosztás:

Nem jogsértő a szavazóköri eredmények jelölőszervezetek általi közzététele

Nem jogsértő, ha a június 9-ei választás napján a szavazóköri eredményeket a jelölőszervezetek közzéteszik még a hivatalos előzetes tájékoztató eredmények megjelenése előtt. A Nemzeti Választási Irodának azonban tilos vasárnap 23 óra előtt nyilvánosságra hoznia az európai parlamenti (EP-) választás előzetes eredményét.
2024. 06. 08. 11:00
Megosztás:

Színházi programok kavalkádja vár a Művészetek Völgyében 2024-ben

A Tikk-takk bummtól az improvizációig: a színházi programok ezúttal is saját premierrel indulnak: ezúttal a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös előadásaként Jonathan Larson Tikk-takk bumm című darabjának premierjével indul a fesztivál.
2024. 06. 08. 10:34
Megosztás:

Szolgálatot teljesítő tűzoltók, rendőrök, bv-sek és katonák is szavazhatnak

A tűzoltóság, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás (bv) és a honvédség személyi állományának is biztosítják a részvétel lehetőségét a június 9-ei választáson.
2024. 06. 08. 10:00
Megosztás:

A választóknak csak egy helyen kell aláírniuk a névjegyzéket

A választók a névjegyzék aláírásával igazolják, hogy átvették a szavazólapokat június 9-én; idén azonban nem kell minden választástípus - önkormányzati, európai parlamenti (EP-)és nemzetiségi választás - névjegyzékét külön aláírni.
2024. 06. 08. 09:00
Megosztás:

Jeges visszaesés az Avalanche és a Dogecoin esetében, a Raboo pedig 60%-os árnövekedéssel melegíti fel a piacot!

Az Avalanche (AVAX) projekt az elmúlt hónapban fokozatosan csökkent, miközben a vezető kriptodevizák jelentős nyereségeket értek el. A Dogecoin (DOGE) egy másik vezető altcoin, amely nehéz időket él át, mivel a bálnák felhalmozása az elmúlt héten nem vezetett a DOGE árának növekedéséhez.
2024. 06. 08. 08:15
Megosztás:

Adathalász csalókra figyelmeztet az OTP

Az OTP arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy adathalász csalók az átutalásokra automatikusan beállított napi limit megemelésére illetve a számlájukon található összeg elutalására próbálják rávenni őket - tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t pénteken.
2024. 06. 08. 08:00
Megosztás:

A Nemzeti Innovációs Ügynökség új programot indít

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) legújabb szolgáltatása, az Enterprise Horizon program információátadással támogatja az innovatív vállalkozásokat a világ legnagyobb kutatás-fejlesztés és innovációs programjában, a Horizon Európában való sikeres részvételben - közölte az ügynökség pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 08. 07:00
Megosztás:

Áprilisban csökkent a német ipari termelés

Áprilisban a várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Németországban közölte pénteken a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.
2024. 06. 08. 06:00
Megosztás:

Újra ülésezett az Energia21

Felkészült és felelős nagyvállalatok, jól működő modell és pozitív energiahatékonysági fejlemények - ezek a jellemző tapasztalatok az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) eredményeinek vizsgálatakor - tájékoztatta az MTI-t az Energia21 Kezdeményezés (E21) legújabb ülésének főbb témáiról, pénteken.
2024. 06. 08. 05:00
Megosztás:

Önkormányzati választás eredmények 2024

Hol érhetők el a hivatalos Önkormányzati Választás adatai és az eredmények? Élő választási eredmények 2024 Önkormányzati Választások. Hivatalos önkormányzati választási eredmény adatok. Polgármesteri választás eredmények 2024. Önkormányzati képviselő választás hivatalos eredmények 2024.
2024. 06. 08. 04:30
Megosztás:

Az elemzők új történelmi csúcsokat jósolnak a Floki és a Binance Coin számára, de a befektetők rohannak megvásárolni ezt az új altcoint

A kriptopiac egy újabb emelkedő szakaszra készül, és az elemzők azonosították azokat a top kriptovalutákat, amelyek új történelmi csúcsokat (ATH-kat) érhetnek el. A Floki (FLOKI) és a Binance Coin (BNB) a következő hetekben új ATH-kat érhet el.
2024. 06. 08. 04:00
Megosztás:

EP választás eredmények 2024

Az Európai Parlamenti választások eredményei 2024: a 2024-es európai parlamenti választás Magyarországon az 5. hasonló témájú voksolás az ország történetében. A szavazást 2024. június 9-én tartják.
2024. 06. 08. 02:30
Megosztás:

Egy elmélet, ami szerint az EURÓ árának csökkennie kell!

Cikkünkben levezetjük, miért kerülhet kevesebbe az EURÓ a jövőben, azaz milyen gazdasági tényező indokolja az EUR/HUF árfolyam csökkenését.
2024. 06. 08. 02:00
Megosztás:

Íme az Európai Parlamenti választás tétje egyetlen ábrán!

EP-választás 2024 - Az Európai Parlament képviselőinek száma országonként a 2024. júniusi európai választásokat követően - ábra.
2024. 06. 08. 01:00
Megosztás:

Az új P2E játék, az eTukTuk előértékesítése száguld a 3,5 millió felé

A mesterséges intelligenciával hajtott, fenntartható közlekedési megoldást kínáló eTukTuk (TUK) száguld a 3,5 millió dollár felé, az előértékesítése ugyanis jelentős figyelmet kapott a befektetőktől.
2024. 06. 08. 00:01
Megosztás:

Pénzügyi horoszkóp: Váratlan pénzeső jön a KOS-nak, de másik két csillagjegy is csilloghat

Készüljön fel egy izgalmas és szerencsével teli hétvégére! Legújabb horoszkópunkban minden csillagjegy számára különleges pénzügyi lehetőségeket és váratlan szerencsés fordulatokat mutatunk meg a csillagok állását elemezve. Olvassa el, hogyan találhat rá a szerencse, mikor érdemes lottószelvényt vásárolni, és melyik barátja hozhatja el a várva várt pénzügyi áttörést! Ne hagyja ki a szerencseszámokat sem, mert ez a hétvége bármelyik napja hozhatja meg az Ön nagy nyereményét!
2024. 06. 07. 23:30
Megosztás:

Nőtt a GDP az EU-ban az első negyedévben

Az euróövezetben és az Európai Unióban is nőtt a gazdaság teljesítménye az idei első negyedévben éves és negyedéves összehasonlításban egyaránt - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként pénteken.
2024. 06. 07. 23:00
Megosztás:

Izgalmas játékok, amelyek érdekesebbé teszik a kapcsolatot

Bizony, vannak olyan helyzetek, amikor már játékokra van szükség ahhoz, hogy egy kapcsolatot újra fel tudjunk lendíteni. Szerencsére egyre kevésbé lesz tabu az együttlétek során segédeszközöket alkalmazni. Talán az egyik legizgalmasabb módja ennek egy hinta, de nem ám akármilyen. Bátran kipróbálhatjuk a partnerrel ezt az elsőre talán titokzatos és új helyzetekkel kecsegtető kelléket, ami cseppet sem veszélyes, cserébe annál izgalmasabb.
2024. 06. 07. 22:30
Megosztás:

Hivatalosan is átadták a megújult Ladics-házat Gyulán

A lelkesedés, az összefogás és az együttműködés identitásképző erőként hat egy város, egy térség, vagy éppen egy ország életében - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára csütörtökön Gyulán, a felújított Ladics-ház átadóján.
2024. 06. 07. 22:00
Megosztás: