Legutóbb a vállat egy olyan sebezhetőségre derített fényt, amelyet egy névtelen kutató jelentett nekik, és amelyet támadásokon keresztül használtak ki.

Az úgynevezett 'Use-after-free' hibák olyan biztonsági malőrök, amelyek akkor fordulnak elő, amikor egy program a targetált területén végzett jogszerű műveletek befejeztével továbbra is használ egy mutatót, miután az erre szolgáló memória felszabadult.

Ugyanakkor mivel a felszabadított memória más adatokat is tartalmazhat, vagy szoftverek és komponensek is használhatják, ezért a hozzáférésük adatszivárgást, kódfuttatást vagy összeomlást eredményezhet – írja a Bleeping Computer.

A Google a problémát a 124.0.6367.201/.202-es verziószámmal orvosolta a Mac és Windows, továbbá a 124.0.6367.201-es verziószámmal a Linux rendszerek esetében, a frissítések pedig a következő hetekben jelennek meg hivatalosan.

A Chrome az új verziók megjelenése után automatikusan frissül, amennyiben biztonsági frissítésről van szó, de a böngésző beállításiban ellenőrizhetik a felhasználók, hogy tényleg a legfrissebb verziót futtatják-e.

Idén ez eddig az ötödik hiba, amelyet a Google Chrome böngészőben észleltek.

Csak márciusban összesen hármat fedeztek fel a Vancouverben megrendezett Pwn2Own hackerversenyen.

Fizetős lesz a Google Chrome

Cserébe azonban jóval biztonságosabb szolgáltatásokat adnak, mint eddig.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→