Bár egyelőre nincsenek konkrétumok, de sajtóhírek szerint az FTC szponzorai között megjelenne a Gazprom is. Az orosz energetikai óriás jelenleg csak a szerb Crvena zvezda mezszponzora, és egyes becslések szerint évi ötmillió eurós támogatást nyújt a vállalat idényenként a szezonban.

Oroszország ukrajnai háborúja előtt évekig finanszírozta a német Schalke 04-t, többek között biztosítva a sztárigazolásokat. 

Mindenesetre Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnököt és Szijjártó Péter külügyminisztert is megkérdezte a Gazprom esetleges szerepvállalásáról. Azonban a megszólított politikusok helyett a külügyi tárca államtitkára, Illés Boglárka közölte a kormányzat álláspontját: 

minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, annál jobb. A Gazprom ráadásul stratégiai partnere Magyarországnak, hiszen nélküle nem lenne biztosított hazánk földgázellátása.

Korábban a Külgazdasági és Külügyminiszter még kicsit másként érvelt az üzlet mellett.  Az első hírek megjelenését még azzal kommentálta, hogy "minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, annál jobb. Ráadásul a Gazprom nem szerepel a szankciós listán."

Ugyanakkor a  Gazprom Ukrajnával kötött tranzitmegállapodása ez év végén lejár, és Ukrajna világossá tette, hogy nem áll szándékában meghosszabbítani az üzletet. Ez körülbelül 15 milliárd köbméter éves szállítást veszélyeztet, ami az EU teljes importjának megközelítőleg 5 százalékát teszi ki. Így egyáltalán nem meglepő, hogy régen nem látott hatalmas pozíciók épültek ki a piacon az európai gázárak emelkedésére számítva. A tározói töltöttség rendben, az unió bizakodó, a spekulánsok mégis ellátási zavarokra készülnek.