Támogatja az emésztést, kordában tartja a vércukorszintet: ezért érdemes avokádót enni
Az avokádó nagyon egészséges, érdemes megismerkedni a jótékony hatásaival!
Az avokádó egyre népszerűbb gyümölcs az egészséges életmódot követők körében, hiszen nemcsak finom, hanem számos jótékony hatással is bír a szervezetre nézve.
Az avokádó jótékony hatásai
Az avokádó emésztést támogató rostokban és tápanyagokban gazdag élelmiszer, a táplálkozási szakértők szerint napi rendszerességgel történő fogyasztása hozzájárulhat a bélflóra egészségéhez, mivel magas rosttartalma táplálja a jótékony bélbaktériumokat. Tanulmányok szerint az avokádóban található rostok hozzájárulhatnak a rövid láncú zsírsavak termeléséhez is, amelyek fontosak a bélfal egészségének fenntartásában és a gyulladások csökkentésében.
Ide kattintva további bélflórajavító élelmiszerekkel ismerkedhetsz meg.
Az avokádó rendszeres fogyasztásával a testsúly is szabályozható. Annak ellenére, hogy magas kalória- és zsírtartalommal bír, a benne lévő rostok és egyszeresen telítetlen zsírok elnyújtják a telítettség érzését, sőt egyes kutatások szerint még a has környékén lerakódó zsigeri zsír mennyiségét is csökkenti.
Ahogy a szívbetegség kockázatát is. A már korábban említett zsírok, rostok és tápanyagok mind-mind hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Több tanulmányban is kimutatták, hogy fogyasztása kapcsolatba hozható a koleszterinszint csökkentésével.
A gyümölcsben lévő lutein nevű vegyület különösen fontos az agy egészségének szempontjából. Kutatások során kiderült, hogy a lutein olyan antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek megelőzni a kognitív hanyatlást, és javíthatják az agy működését.
Felfázás? Cselekedj időben!
Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.
Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer
HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!
Promóció
Az avokádó rendszeres fogyasztása mérsékelheti a cukorbetegség kockázatát is, különösen a nőknél - erre jöttek rá egy nemrég publikált mexikói tanulmányban. Ez a gyümölcs támogathatja az anyagcsere egészségét és az inzulinérzékenységet. Az eredmények azt mutatják, hogy azoknál a nőknél, akik rendszeresen fogyasztottak avokádót, jelentősen kisebb lett a diabétesz rizikója.
Bár az avokádófogyasztás csökkentheti a cukorbetegség rizikóját, fontos hangsúlyozni, hogy az egészséges táplálkozás a makrotápanyagok megfelelő egyensúlyáról szól, az avokádó csak egy a sok-sok egyéb egészséges élelmiszer közül.
Az avokádó tehát nemcsak finom és tápláló, hanem számos egészségügyi előnnyel is járhat. Könnyen beilleszthető az étrendbe, akár nyersen, akár krém formájában is. Rendszeres fogyasztása remek kiegészítője a kiegyensúlyozott és tápanyagdús étrendnek.
Ennyi zsírt egyél egy nap, hogy egészséges és karcsú maradj: ezek a legjobb forrásai
Ezek a zsírok támogatják az egészséget és a fogyást is, érdemes napi szinten beépíteni az étrendbe őket.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
- avokádó
- hatás
- emésztés
- vércukorszint
- zsír
- koleszterin
- szívvédő
- egészséges zsírok
- rostban gazdag diéta
- Életmód