„Köszönjük,
A lényeg

A TISZA párt csak feltételekkel venne részt a köztévés vitán

12/05/2024 11:01

| Szerző: Klubrádió

Csak élőben, főműsoridőben közvetített vitára mennének el, Magyar Péter szerint az sem elfogadható, ha egyszerre akarják leültetni a 11 listavezetőt.

Magyar Péter Facebook-bejegyzésben reagált a köztévé meghívójára.

A közmédia leveléből nem derült ki számos részlet – pedig Magyar szerint az ördög azokban rejlik.

Nem világos például, hogy mikor, milyen idősávban, hol lesz a vita és, hogy élőben közvetítik-e és lesz-e közönség. Többek között az is érdekelné Magyart, milyen szabályok szerint szólalhatnak majd meg a résztvevők, sorsolják-e megszólalási sorrendet és, hogy ki lenne a moderátor.

Szerinte egy "objektív, pártatlan, európai választási vitaműsorhoz" tudni kellene a választ egy sor kérdésre. "Egy normálisan, nem a propaganda zászlóshajójaként működő «köz»médiában, már eleve ezen kérdésekre adott válaszokkal küldték volna ki a meghívót" – írta.

"Előre jelzem, hogy a TISZA Párt nem fogadja el, ha nem élőben, vagy nem főműsoridőben kerül sor a vitára. Ahogy az sem elfogadható, ha egyszerre akarják leültetni mind a 11 listát állító pár listavezetőjét, hiszen úgy semmilyen érdemi vita nem folytatható és nem is tükrözné a pártok támogatottságának mértékét" – jelentette be.

Bejegyzésében odaszúrt az ellenzéknek is, amely több mint egy évtizede nem tudta elérni, hogy valódi vitaműsor legyen a köztévén, miközben a "TISZA párt néhány nap alatt" kiharcolta azt.

Deutsch Tamás a Fidesz, és Dobrev Klára a DK-MSZP-P szövetség listavezetői korábban azt jelezték, részt vesznek a vitán. Igaz, először Magyar is csak annyit jelentett be, hogy elfogadják a meghívást.