2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vasúti átrakodó központ Kisteleken csak nem épült meg már évek óta, pedig az Európai Unió is támogatta a beruházást.

A politikus a következőket posztolta a Facebookon terepszemléje után:

Itt bizony kicsi a vasúti  forgalom
Itt bizony kicsi a vasúti forgalom
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Ez kérem egy VASÚTI ÁTRAKODÓ KÖZPONT Kisteleken, csak éppen VASÚT NÉLKÜL. 540 millió forint EU-s támogatást kapott még 2014-ben. Az egyik legbizarrabb ellopott pénz ez, mert az alapkőletétel még Kiskunfélegyházán, innen 30 kilométerre történt - ott valóban lett volna vasút is, ami azért lett volna fontos, mert a projekt leírása szerint a logisztikai központban vasúton érkező autókat raktak volna át kamionokra. Végül a kisteleki pusztában “épült meg” a hiánypótló beruházás, vasút nélkül. Legutóbb 2017-ben jártam itt, akkor a cégtulajdonos azt mondta, még nincsenek teljesen készen, de hamarosan kezdenek…. Az RTL akkori tudósításában részletek az akkori állapotokról.

A helyzet 2017-ben sem volt jobb

Akkor az RTL a következőket írta: "Szellem ipari park és nem működő logisztikai központ. Mindkettő Kistelek mellett épült, uniós pénzből. Az ipari parkba 14 vállalkozás költözött évekkel ezelőtt, 12 azóta sem működik. A helyi fideszes polgármester szerint azért, mert nincs elég áram a működésükhöz. A logisztikai központ tulajdonosa pedig azt mondja, elszámolási vitájuk van az állammal. Az LMP társelnöke szerint megint értelmetlenül költötték el az 500 milliós uniós támogatást."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!