A berlini tüntetők egy közeli vasútállomásról az amerikai milliárdos, Elon Musk egyetlen európai Tesla-telephelye felé vették az irányt. Több szervezet is támogatókat toborzott a rendezvényre, amelynek célja a környezeti veszélyekre való figyelmeztetés.

„Nem számít, hogy Tesla, Volkswagen vagy Mercedes. Az autógyárak és politikai támogatóik felelősek azért, hogy kiárusítják az életünket. Ezt meg kell akadályoznunk, és meg is fogjuk akadályozni" – mondta a Disrupt Tesla csoport szóvivője, Lucia Mende a tervezett demonstráció előtt.

Egy Grünheidében indult állampolgári kezdeményezés azzal vádolta meg az amerikai villanyautó-gyártót és a brandenburgi tartományi kormányt, hogy nem fordítanak kellő figyelmet a régió lakosságának érdekeire.

„A Tesla luxusautói világszerte szennyezik és felemésztik a korlátozott mennyiségben rendelkezésünkre álló ivóvizet"

– mondta Karolina Drzewo, a kezdeményezés szóvivője, aki azt is kifogásolta, hogy az üzem tervezett bővítése annak ellenére folytatódna, hogy az állampolgárok többsége a helyi felmérésen ellene szavazott.

Valami szuperfurcsa dolog történik, mivel a Tesla volt az egyetlen autógyár, amit megtámadtak

reagált a kritikákra Elon Musk pénteken késő este a szintén az ő tulajdonában álló X-en.

A Tesla 2022 óta gyárt elektromos autókat Grünheidében. A vállalat következetesen visszautasítja a környezetszennyezéssel kapcsolatos vádakat, azt állítva, hogy a vízfogyasztás pont, hogy csökkent, és az iparági átlag alatt van.

(via MTI)

Mintha mindenki a Tesla ellen fordulna

A kínai elektromos autókat gyártó Nio a BYD-hez fordul segítségért egy olyan cél érdekében, ami nincs a BYD ellenére sem.

A részletekről ITT írtunk bővebben.