A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2024. május 10-től megkezdődik, a 2. blokk 2024. évi karbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában.

A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli – írja hivatalos oldalán az Országos Atomenergia Hivatal.

A főjavítás ideje alatt az OAH által végzett hatósági felügyelet kiterjed a karbantartási és főjavítási tervekre, azok végrehajtására, valamint a karbantartási rendszer hatékonyságának ellenőrzésére.

A folyamat végén az üzemeltetési feltételek és korlátok szerint indítják majd újra a blokkot, miután az OAH kiadta az ehhez szükséges indítási engedélyt.

Gigantikus gödör tárul elénk Pakson, jött egy dátum az új erőműről

Előbb-utóbb a nukleáris szakmának nemcsak Magyarországon, hanem uniós szinten is választ kell találnia a szakmai utánpótlás kinevelésére, de a magyar cégek lépéselőnyben vannak - vélekedett az Economxnak adott interjúban a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A teljes cikket ITT olvashatja.