Az amerikai Ohio államban megszűnt Coney Island vidámpark egyik rajongója úgy döntött, hogy a teljes vízi csúszda megvásárlásával az otthonában fogja életben tartani a szórakoztató központ emlékét a továbbiakban.

Adam Woltermann, aki öt szezonon keresztül dolgozott a cincinnati vízi vidámparkban, elmondása alapján mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy 2023 decemberében végleg bezárják a parkot. Ráadásul úgy, hogy az összes ottani csúszdát, medencét és hullámvasutat is lebontják.

Majd láttam a Facebookon egy posztban, hogy leadó az összes Coney-csúszda, és az összes medence felszerelés. Majd azt gondoltam, miért is ne?

– nyilatkozta a csúszdavásárló Adam Woltermann, akit az amerikai UPI portál idéz.

A férfi végül így vásárolta meg az úgynevezett Silver Bulletet, a vidámparkban 1945-ben épített vízi csúszdát.

„Nem mellesleg szeretem ennek a vidámparknak a történetét és általában a Cincinnati történelmet, ezért is gondoltam, hogy klassz dolog lenne, ha megvenném” – tette hozzá a férfi, aki a csúszdát végül szakszerűen eltávolíttatta.

„Amióta hazavittem, rengetegen érdeklődtek Cincinnati-szerte az óriási csúszda iránt, és próbálják megvásárolni, ám jelenleg nem tervezem eladni”

– jelentette ki a büszke tulaj, Adam Woltermann.

Vidámparki furfanggal csökkent a Disney vesztesége

A világ legnagyobb szórakoztatóipari vállalatának részvényenkénti nyeresége egyes tételek nélkül 1,21 dollárra nőtt a március 30-ával zárult időszakban.

A részletekről ITT írtunk bővebben.