Miközben a Párizsban július végén induló ötkarikás játékok szervezői nagyjából 2 millió látogatóval számolnak, addig ugyanitt épp a héten négy koncertet ad a milliárdos szupersztár, Taylor Swift. A francia főváros az Eras Tour európai szakaszának első állomása, melynek helyszíne a 40 ezer ülőhelyet kínáló La Défense Arena, ami az olimpiai játékok méretének töredéke.

Ennek ellenére mind a négy koncert ötször annyi amerikait vonzz, mint amennyit az olimpia a New York-i székhelyű Embark Beyond luxus utazási iroda adatai szerint.

A Bloomberg azt írja, az adatok alapján mindkét eseményre hónapokkal előre megtervezték az utazást a látogatók.

Swiftie-szökőár fut végig Európán

Az európai arénákat „lerohanó” swiftie-k, azaz Taylor Swift rajongók miatt több városban, köztük Párizsban is korlátozzák a jegyek viszonteladását annak érdekében, hogy a jegyárak összege ne váljon ötszámjegyűvé. Az amerikai piacokon ugyanis egyes vásárlók ennyit is hajlandóak voltak kifizetni érte.

Az Embark közlése szerint több mint 200 párizsi utazás köthető a koncertek valamelyikéhez és átlagosan három éjszakát töltenek el az olyan luxusszállodákban, mint a Plaza Athénée, a Hôtel de Crillon és a Le Bristol. Az utazó csoportok egyharmada anya-lánya páros, akik a koncerttel egybekötött bevásárló körutat is terveznek. Közel 20 százalékuk pedig a koncertet követően tovább folytatná a vakációzást, többek között London és Dél-Franciaország irányába.

Az olimpia a vártnál 2 milliárd euróval több közpénzbe kerülhet

A jelenleg becsült három helyett akár ötmilliárd euróra is rúghatnak a nyári párizsi olimpia költségei közpénzből – jelentette ki a francia számvevőszék elnöke. Mindeközben a városban élő hajléktalanokat és illegális bevándorlókat sorra költöztetik ki Párizsból. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.