Nálunk épül meg Európa első elektromosautó gyára

Magyarország európai gazdasági súlyát nagy mértékben növeli, hogy a BYD az autóbuszgyára után az első európai elektromosautó gyárát is Magyarországra hozza - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Nálunk épül meg Európa első elektromosautó gyára

Szijjártó Péter hozzátette, a szükséges engedélyek birtokában az építési munkálatok Szegeden megindultak és zajlik az infrastruktúra kiépítése is, így jövőre már legurulhatnak az első BYD modellek a szegedi gyár gyártószalagjairól.

"Nem állunk meg itt, hiszen számunkra fontos, hogy az autóipar minden egyes szegmense a gyártástól a kutatáson át, a szolgáltatásokig jelen legyen Magyarországon, így most már a BYD és Magyarország közötti együttműködés további kiterjesztéséről egyeztettünk" - fogalmazott közösségi oldalán a miniszter.

Kiemelte, a jövő az elektromos autózásé. Azon országok gazdaságai lesznek a legerősebbek, ahol a jövő iparágának legnagyobb autógyárai épülnek.

Áprilisban nőtt a foglalkoztatottak száma

Áprilisban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 39 ezer fővel, 4 millió 749 ezer főre nőtt. A munkanélküliek száma 217 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 24. 15:30
Megosztás:

A kormány nagy összegeket mozgósít a magyar gazdaság érdekében nemzetközi szinten

Magyarország összesen évi 34 milliárd forintot költ nemzetköziesítési programokra, amelyek olyan kutatásokat finanszíroznak a világban bárhol, amelyek a magyar gazdasági érdek mentén előrébb visznek minket - jelentette ki Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára csütörtökön Brüsszelben.
2024. 05. 24. 15:00
Megosztás:

Béremeléseket jelentett be Marcel Ciolacu

Egyes közalkamazotti kategóriák bérének és az országos bruttó minimálbérnek a 10 százalékos emelését jelentette be Marcel Ciolacu román miniszterelnök csütörtökön, ugyanakkor a kormány és a parlament alkalmazottainak bérköveteléseit megalapozatlannak minősítette.
2024. 05. 24. 14:30
Megosztás:

A SEAT S.A. csúcsot döntött az első negyedévben

A SEAT S.A. az év első negyedévében rekord működési eredményt és rekordbevételt ért el - tájékoztatta az autóipari vállalat csütörtökön az MTI-t.
2024. 05. 24. 14:00
Megosztás:

Újraválasztották az IPOSZ elnökét

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) csütörtöki tisztújító közgyűlésén újra elnöknek választották Németh Lászlót további öt évre - közölte a szövetség az MTI-vel.
2024. 05. 24. 13:30
Megosztás:

Javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben májusban

Az euróövezetben több mint kétéves csúcsra javult májusban a fogyasztói hangulat az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) előzetes adatokon alapuló csütörtöki jelentése szerint.
2024. 05. 24. 13:00
Megosztás:

Megkezdődött a M2 metróvonal és a H8-as/H9-es HÉV összekötését célzó projekt megvalósítása

A környezetvédelmi engedélyezéshez szükséges dokumentumok benyújtásával megkezdődött az M2 metróvonal és a H8-as/H9-es HÉV összekötését célzó projekt megvalósítása - jelentette be az útépítésekért felelős helyettes államtitkár csütörtökön Budapesten.
2024. 05. 24. 12:30
Megosztás:

Egyszerűbb lett az MVM ügyfeleinek az online ügyintézés

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek - közölte az MVM csütörtökön.
2024. 05. 24. 12:00
Megosztás:

Nőtt a Lenovo negyedéves profitja

Jelentősen emelkedett a világ vezető személyi számítógép (PC)-gyártó kínai Lenovo negyedéves nyeresége elsősorban a PC-k iránti keresletnövekedés hatására - került föl a cég honlapjára csütörtökön.
2024. 05. 24. 11:30
Megosztás:

Magyar siker a tudományos versenyek világbajnokságán

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja, Laskai Szilveszter több ezer induló közül negyedik helyezést ért el a Los Angelesben megrendezett tudományos versenyek világbajnokságán (International Science and Engineering Fair) - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Magyar Innovációs Szövetség.
2024. 05. 24. 11:00
Megosztás:

Hamis számlákat fogadott be több gyógyszertár

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy számlázási láncolat ellenőrzésekor négy gyógyszertárnál állapította meg, hogy fiktív számlákat fogadtak be. A gyógyszertárak 6,5 millió forint adót vallottak be utólag, azt befizették a költségvetésbe, a számlakibocsátó cégek adószámait a hatóság törölte - tájékoztatta a NAV csütörtökön az MTI-t.
2024. 05. 24. 10:30
Megosztás:

Eredményes évet zárt a CETIN Hungary

A CETIN Hungary Zrt. sikerrel zárta harmadik teljes üzleti évét. A független, integrált távközlési infrastruktúraszolgáltató beruházásait, árbevételét és nyereségét is jelentősen növelte. A vállalat idén közel 23 milliárd forintot tervez hálózatfejlesztési beruházásokra fordítani.
2024. 05. 24. 10:00
Megosztás:

Az Nvidiától hangos megint…

Megint robbantott az Nvidia. A cég hozta a várakozásoknál jobb eredményt (EPS: 5,98 dollár vs. várt 5,19 dollár).
2024. 05. 24. 09:30
Megosztás:

Ethereum árfolyam-előrejelzés: Az ETF jóváhagyása valószínűleg új csúcsokra emeli az altcoinokat, az Algotech (ALGT) kerül a középpontba

A kriptovaluta piac izgatott várakozásban van, mivel az Ethereum ETF lehetséges jóváhagyása jelentős fellendülést hozhat az altcoinok számára. Ezek közül az Algotech (ALGT) kiemelkedő szereplőként jelenik meg, jelentős figyelmet vonzva magára.
2024. 05. 24. 09:00
Megosztás:

A legnagyobb kriptovaluta bálnák nagy nyereségre gyűjtenek - DTX Exchange, Ethereum, Optimism és DOGE

A kriptovaluta piac két hónapos veszteségsorozatát megszakította, és a bikák arra készülnek, hogy több kriptovalutát új magasságokba repítsenek. A nagy mozgolódás előtt a bálnák már pozíciókat foglalnak, több vezető altcoint halmozva, amelyekről úgy vélik, hogy jelentős nyereséget hoznak majd a piac fellendülése során.
2024. 05. 24. 08:30
Megosztás:

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.
2024. 05. 24. 08:00
Megosztás:

Előny az eladóknál, új tünemény a lakáspiacon

A múlt év végére a felére csökkent a lakáspiac – 2022-ben még csúcsot döntő – túlértékeltsége a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb jelentése szerint. A gazdasági körülmények javulása pedig tovább mérsékli a nominális áresés rizikóját. Ennek hatására válaszul kezdenek visszatérni a befektetők is a lakáspiacra.
2024. 05. 24. 07:30
Megosztás:

Év Finanszírozási Üzlete díjat nyert a MET Csoport

A vezető amszterdami pénzügyi piacelemző cég, a TXF „Az év európai árufinanszírozási ügylete” díjjal tüntette ki a 2023-ban aláírt hitelkerete kapcsán a svájci központú energiavállalatot, a MET Csoportot.
2024. 05. 24. 07:00
Megosztás:

Ki lesz az Európai Tanács elnöke?

Az intézményi ciklusváltás 2024 második felében az Európai Tanács elnökének megválasztásával zárul le. Az eddigi tapasztalatok alapján milyen szempontokat vesznek figyelembe az állam- vagy kormányfők, mely országból érkezhet az EiT új vezetője?
2024. 05. 24. 06:30
Megosztás:

Drámai változás a Google Hírekben: Nem vehető fel több kiadvány

2024. április 25. napjától drámai változás lépett életbe a weboldal tulajdonosok számára. Az eddig megszokott módon már többé nem vehető fel új kiadvány a Google Hírek kiadói központba (a Google Publisher Center-be).
2024. 05. 24. 06:00
Megosztás: