r
Nosalty Logó

Lecsós szelet vegyes körettel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Lecsós szelet vegyes körettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lecsós szelet

Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lecsós szelet

Összesen 1642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lecsós szelet

Összesen 97 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    661 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1322 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    3378 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 1642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    912 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Lecsós szelet

Elkészítés

Lecsós szelet

  1. A felkockázott szalonnát pirítsuk ki zsírjára, ezután jöhet a félfőre vágott hagyma és fokhagyma, amit pároljunk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá a felvágott paprikát, szórjuk meg a fűszerpaprikával, amivel forgassuk át, öntsük fel egyből egy kevés vízzel, majd jöhet bele a héjától megszabadított, cikkekre vágott paradicsom is. Sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük pár percig, amíg kissé összerottyan.
  3. A karajt vágjuk vastagabb szeletekre, sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalát. Forró serpenyőbe csurgassunk egy kevés olajat, amiben süssük meg őket pár perc alatt.
  4. Tálalásnál szedjünk bőven a lecsóból a sült húsra, és szedjünk hozzá bőven a kedvenc köretünkből.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 4786
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós szelet vegyes körettel
Simon Gábor 53 recept

A frissen sült sertéskaraj és a lecsó csodálatra méltó találkoza a lecsós szelet, amit egyszerűen csak szeretni lehet. Köretként döntetlen helyen áll a rizs és a sült burgonya, és aki szintén nem tud dönteni, hogy melyik legyen, annak tökéletes választás lesz a vegyes köret.

Hozzávalók

Lecsós szelet

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!