Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. május 10. 14:20

Megújult a WhatsApp külseje

Új dizájnt kapott a csevegő mobilappja, Androidon és iOS-en egyaránt.

Android és iOS platformokra is érkezik a WhatsApp mobilalkalmazás frissítése, ami új külsőt hoz a népszerű csevegőszolgáltatáshoz - ez azért annyira nem történik meg gyakran. A legszembetűnőbb a használt színpaletta módosítása: a tervező mintha leszívták volna a színt a UI-ról, mivel az alapvetően letisztult, főleg fehér elemeket néha töri meg a zöld szín, aminek különböző árnyalatait választották a tervezők az értesítési jelvényekhez és gombokhoz is. Androidon a változás még merészebb, hiszen a navigációs menüsor fülei a képernyő aljára kerültek, így az app megjelenésében közelít az iOS-es verzióhoz.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A sötét mód kicsit kontrasztosabbá válik a mélyebb tónusokkal, emellett az ikonok és illusztrációk lekerekített, erősebb kontúrokat kapnak, ehhez társulnak még új animációk és háttérképek. A változtatásokat a hosszabb tesztidőszak után a napokban kezdi elérhetővé tenni a cég világszerte, így érdemes frissíteni az alkalmazást.

Az elmúlt hónapban egy másik jelentős frissítést is kapott a szolgáltatás, az iOS-verzió már támogatja a passkey-ek, azaz azonosítókulcsok használatát, amivel követi a többi csevegő által mutatott utat a jelszó nélküli jövő felé.

whatsapp-design

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.