A Nemzeti Választási Bizottság rácáfolt Németh Szilárdra

  • narancs.hu
  • 2024. május 10.

Belpol

Nincs kitiltva Orbán Viktor a csepeli önkormányzati lapból.

Csepel erős embere, Németh Szilárd azzal vádolta az önkormányzati lapot, hogy kitiltották belőle Orbán Viktort. „Borbély Lénárd kitiltotta Orbán Viktor miniszterelnököt. Csepel nagyhatalmú ura nem engedte megjelenni az önkormányzat lapjában a Miniszterelnök úr ajánlását” – panaszolta a Facebookon. „Ezt a brüsszeli tempóban kimódolt cenzúrát még a kádári komcsi mutyivilág szocivá átvedlett elvtársai sem merték megcsinálni.”

Már akkor megírtuk, hogy Orbán Dudás Zoltán fideszes jelöltnek szóló ajánlását amúgy azért sem közölhette volna a Csepeli Hírmondó, mert az Állami Számvevőszéknél nem regisztráltak be, hogy lesz a lapban politikai hirdetés.

Dudás Zoltán több pontban megtámadta meg a helyi önkormányzat lapját, a Csepeli Hírmondót. Ezek egyike volt Orbán Viktor állítólagos csepeli kitiltása.

A Nemzeti Választási Bizottság most 12:0 arányban megerősítette a Fővárosi Választási Bizottság határozatát, melyben elutasították a Fidesz vádját – értesült a Csepel.info. A Nemzeti Választási Bizottság 311/2024-es határozatában helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottság döntését, amivel elutasította a beadványt.

A kerület polgármestere, Borbély Lénárd, aki korábban a Fideszből lépett ki, érdekes összefüggést vonhatott le a döntésből. A „Németh Szilárd ismét hazudott” című közleményben az önkormányzat azt írja: „A fenti döntéssel a Fővárosi Választási Bizottság döntését a Nemzeti Választási Bizottság megerősítette: Orbán Viktort senki nem tiltotta ki a Csepeli Hírmondóból. Németh Szilárd ezzel az álhírével is ugyanazt akarta elérni, amin folyamatosan dolgozik. A választók elbizonytalanításával elősegíteni a baloldali összefogás polgármesterjelöltjének győzelmét.”

Hogy ez miként segíti a momentumos Dukán András Ferenc polgármesterjelölt győzelmét, akit a DK, a Párbeszéd és az MSZP is támogat, azt nem tudjuk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk