Orosz Bernadett: Korábban a Fideszre szavaztam, de rájöttem, hogy itt nem az áldozatokat védik

Orosz Bernadett: Korábban a Fideszre szavaztam, de rájöttem, hogy itt nem az áldozatokat védik

Orosz Bernadett (Fotó: TASZ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Én 2019 előtt a Fideszre szavaztam, de amikor öt évvel ezelőtt egy bujáki osztálytalálkozón majdnem halálra vert a volt párom, hamar rájöttem, hogy ebben a rendszerben nem az áldozatokat védik” – mondta Orosz Bernadett a Népszavának.

Orosz Bernadettet bő négy évvel ezelőtt felismerhetetlenre összeverte a volt párja. Az elkövetőt – aki volt katona – idén februárban nem jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték. A többgyermekes édesanya szerint az Isztambuli Egyezmény ratifikálására égető szükség lenne, de már pár jogszabályi módosítás is sokat segíthetne az áldozatokon. A vele történtek után úgy érezte, hogy szembe köpték, amikor Varga Judit akkori az igazságügyi miniszter az Isztambuli Egyezmény (amely a nők elleni-, illetve a családon belüli erőszak ügyéről szól) ratifikálását politikai hisztinek nevezte, és azt mondta, hogy szerinte itt minden rendben van. 

 Úgy vélekedett: „Varga Judit volt igazságügyi miniszter a Hajdú Péternek adott interjújában hosszasan beszélt a lelki bántalmazásról, és arról, hogy a gyerekeik mit éltek át. El tudja képzelni, hogy az én gyerekeim mit éltek át, amikor meglátták a felismerhetetlenségig szétvert arcomat, majd a felsőtestemet? Miközben ő, mint igazságügyi miniszter rengeteg mindent tehetett volna”. Orosz Bernadett idén az LMP, illetve más ellenzéki pártok által támogatott képviselőjelöltként indul a választáson, Miskolcon az egyik egyéni választókerületben már nyilvántartásba is vették. Az is kiderült, hogy Orosz Bernadett azért az LMP színeiben indul, mert csak ők keresték meg, noha korábban nem politizált, csupán szavazni ment el.