Pénteken a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok  napsütésre számíthatunk, azonban a nap második felében az északi tájak fölé vastagabb felhőtömbök is besodródhatnak. Legfeljebb néhány helyen fordulhat elő futó zápor. Az északi, északkeleti  szél többfelé lesz élénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére többnyire 10 és 16 fok közé hűl le a levegő – olvasható a HungaroMet előrejelzésében. 

Balaton vízhőmérséklete jelenleg 17-18 fok között ingadozik, de a napsütéses, meleg időnek köszönhetően a hétvégén várhatóan elérni a 20 fokot.

Ebben a bátrabbak már simán megmártózhatnak, persze ne feledjük, hogy a sekélyebb déli part és az északi part között akár párfokos eltérés is lehet – hívja fel a figyelmet az Időkép.

Szombaton kezdetben kevesebb, délután már több felhő lesz az égen, és helyenként az ország északkeleti harmadában, valamint néhol délen átmenetileg záporok is kialakulhatnak. Az északias szél nyugaton, valamint a keleti és az északkeleti tájakon élénkülhet meg. A hajnali 4-13 fokot követően délután 21-26 fokot mérhetünk.

Vasárnap a napos időszakok mellett már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. Sokfelé élénk lesz az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.