A vállalat azt nyilatkozta, jó úton halad afelé, hogy elérje célját, miután az új előfizetők száma és az áremelések segítettek csökkenteni veszteségeiket a streaming üzletágban.

A Disney+ világszerte hatmilliónál is több előfizetőt szerzett január és március között, így már több mint 117 millió előfizetője van – írja a BBC.

A cég szerint néhány országban már idén nyáron megkezdik a jelszómegosztás szigorítását, szeptemberben pedig mindenhol bevezetik és úgy véli, segíteni fogja az előfizetők számának növelését.

A Disney emellett abban is reménykedik, hogy számos folytatás hozza a rajongókat a mozikasszákhoz. Érkezik ugyanis a Vaiana és az Agymanók folytatása, emellett pedig a Deadpool és a Majmok bolygója is újabb részeket kap.

Bob Iger vezérigazgató szerint a Disney+ 47 millió dolláros nyereséget jelentett az év első három hónapjában, szemben az egy évvel ezelőtti 587 milliós dolláros veszteséggel. A vállalat élményrészlegének bevételei, amely a vidámparkokat és a körutazásokat foglalja magában, 10 százalékkal nőttek, így összesen 1 százalékkal, azaz mintegy 22,1 milliárd dollárral emelkedett a vállalat bevétele.

Vidámparki furfanggal csökkent a Disney vesztesége

A világ legnagyobb szórakoztatóipari vállalatának részvényenkénti nyeresége egyes tételek nélkül 1,21 dollárra nőtt a március 30-ával zárult időszakban.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→