Gulyás Gergely Magyar Péterről: Erős kisebbrendűségi komplexus állhat a háttérben

Gulyás Gergely Magyar Péterről: Erős kisebbrendűségi komplexus állhat a háttérben

Magyar Péter Veszprémben (Fotó: Lakner Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A vége úgyis az lesz, hogy a baloldal egységesen lép fel, Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc összefog – erről beszélt a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, megmagyarázva azt a korábbi vélekedését, hogy végül a Fideszt segítheti majd a Tisza Párt megjelenése. Orbán Viktor nemrég elmondott szavaihoz hasonlóan a miniszter is baloldali küzdelemnek minősítette azt, ami zajlik, ezt pedig ők – mint fogalmazott – egy kényelmes székből nézik.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég „Poloska Péternek” nevezte egykori barátját, ami szerinte egy barátságos megfogalmazás és kedvesnek is tekinthető azután, amit tett, vagyis a saját felesége mondatait titokban rögzítette. Arról nem ejtett szót, hogy azon a hangfelvételen pontosan mi is volt hallható. Mindenesetre szerinte egy ilyen emberrel tisztességes körökben nem állnak szóba.

Felmerült az is, hogy Magyar Péter egyik posztja szerint a tüntetésein a titkosszolgálat blokkolja az internetet, ezt azonban egy olyan fotóval illusztrálta, amelyen vélhetően mindössze egy rendőrségi rádió látható. – Ez nem rendészeti, hanem orvosi kérdés – fogalmazott a miniszter. Szóba került a kormányinfón, hogy a Tisza Párt politikusa erősen támadta Kocsis Mátét, a Telexnek adott interjújában ugyanis úgy fogalmazott a Fidesz frakcióvezetőjéről, hogy „napjainak a nagy részét, főleg a délutánokat pezsgőzéssel és borozással tölti a Várban, különböző haveri cégeknél és éttermekben”. Kocsis Máté erre akkor úgy reagált, hogy „csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti, de jobban jártam, mint a felesége, mert engem csak szóban bántalmaz. Csak elő ne kerüljön a nadrágszíj!”. Gulyás Gergely is röviden kommentálta: „vélhetően valami erős kisebbrendűségi komplexus állhat a háttérben”.

Magyar Péter sem hagyta szó nélkül

Kedves Gulyás Gergő, sajnálom, hogy Te is lesüllyedtél a rogáni-göbbelsi propaganda szintjére és csak durva személyeskedő megjegyzésre futja egy kormányinfón. Többre voltál Te ennél hivatott – írta közösségi oldalán az elhangzottakra reagálva Magyar Péter, aki szerint „még nem késő kiszállni és ottagyni a maffiát, már csak a tiszteletreméltó őseid emléke miatt is”. 

A Tisza Párt politikusa szerit a kormányinfón az lenne a miniszter feladata, hogy beszámoljon arról, „miként tettétek hazánkat az Európai Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává”. – Nyomhatod a propagandát, de egyszer el kell számolnod a lelkiismereteddel. Szégyelld Magad! – fűzte hozzá.