Gyakori probléma, hogy a szolgáltató ígéretéhez képest nem a garantált sávszélességgel működik a vezeték nélküli internetünk, vagy hogy csak bizonyos pontos erős a jel. Ilyenkor sokan jelerősítővel próbálkoznak, vagy a router újraindításával, esetleg az ügyfélszolgáltató felkeresésével, de hiába, a probléma legfeljebb csak ideiglenesen oldódik meg.

Az Index cikke szerint azonban az egyik oka ennek a nagyméretű tükör lehet, egész pontosan a tükör mögött található fém-, régebbi tükrök esetében pedig az ólom- és ezüstréteg. Ugyanis a fém a legnehezebben áthatolható felület, mivel áramvezető. És mivel a wifi rádióhullámai is elektromágnesesek, ezért bár, amiben fém van vagy fémből készült, képes elnyelni azt.

Így az ajtók, a bútorok, a falak és a redőnyök nagymértékben csökkenthetik a jelerősséget.

Ezért a cikk szerint érdemes egy-másfél méterrel a routertől távol tartani az ilyen berendezéseket.

A Virgin Media O2 brit szolgáltató 2000 embert kérdezett meg az internethasználati szokásairól, hogy megállapítsa, tudja-e a többség, hova kell a routert helyezni annak érdekében, hogy annak használatát semmi se gátolja.

Az eredmény pedig lesújtó: a válaszadók 41 százaléka nyilatkozta azt, hogy a tévéje elé vagy mögé helyezi el a routert, 12 százalékuk a földön tárolja, míg 6 százalékuk az ágya alatt.

Itt a korábbinál ötször gyorsabb Wi-Fi

Hódító útjára indul a hipergyors Wi-Fi 7: a szabványokat kidolgozó és a működésért is felelős Wi-Fi Alliance közölte, hogy beindította a Wi-Fi legújabb generációs hitelesítési protokollját.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→