Időjárás – Kevesebb felhő és több napsütés várható ma

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

2024. május 9., 08:58

Szerző:

Újra visszatér a napsütéses időjárás. Csütörtökön észak felől egyre több helyen és nagyobb területen tisztul ki az ég, a Tiszántúlon és délnyugaton lehet erősebb a gomolyfelhő-képződés, de később ott is csökken a felhőzet mennyisége. Futó zápor, gyenge zivatar legfeljebb keleten, délkeleten alakulhat ki. Az északkeleti szél élénk lesz, több helyen megerősödik. A délutáni órákban 20-24 fokot mérhetünk – írja az Időkép. 

A következő napokban nagyrészt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk

Szárazabb légtömegek érkeznek élénk, csütörtökön még sokfelé erős északi-északkeleti szél kíséretében, így az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű időre készülhetünk. Ez azt jelenti, hogy délutánonként csütörtökön, pénteken és szombaton is 20 és 25 fok közé melegszik majd a levegő, a hajnalok pedig frissek lesznek, a fagyzugos, szélcsendes völgyekben 5 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet. A HungaroMet előre jelzése szerint néhol zápor előfordulhat.

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés, többnyire gomolyfelhők lesznek az égen, majd délután északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Kisebb zápor elvétve, elsősorban az ország délkeleti harmadán alakulhat ki. Helyenként még élénk lesz az északkeleti szél. Kora reggel 5-13, délután 20-25 fok valószínű.

Szombaton eleinte sok napsütésre van kilátás, majd több felhő érkezik fölénk, de legfeljebb záporok pattanhatnak ki. Nyugaton és keleten élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakulhat.

Vasárnap virradóra többfelé szükség lehet az esernyőkre. Napközben gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, és elszórtan záporok, a Dunántúlon és délen zivatarok is kialakulhatnak. Az északkeleti szél többfelé élénk lesz, zivatarok környezetében erős, viharos. A minimumok 7-13, a maximumok 18-24 fok között alakulhatnak. Hétfőn újra a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés zápor alakulhat ki. A keleties szél helyenként még élénk lesz, délután 19-25 fok várható.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

09:54

Noha Novák Katalin már hosszú ideje nem tölti be a köztársasági elnöki posztot, még maradt olyan határozata, ami csak most jelent meg a Magyar Közlönyben.