Népviselet, kenyér, só – így fogadták Orbánék a kínai elnököt

  • narancs.hu
  • 2024. május 9.

Külpol

Hszi Csin-ping péntekig tartózkodik Magyarországon.

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket.

Ezt követően a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket, és még egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.

 
Hszi Csin-ping kínai elnök érkezik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 2024. május 8-án. Mellette felesége, Peng Li-jüan.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd

 
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt.
Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a két ország diplomáciai kapcsolatainak felvételének 75. évfordulóján – emlékeztetett Orbán sajtófőnöke.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk