Gyurcsány Ferenc helyett Orbán Viktor változtatta meg az országot, mégis visszatérőben van a böszmeség valósága

Gyurcsány Ferenc helyett Orbán Viktor változtatta meg az országot, mégis visszatérőben van a böszmeség valósága

Gyurcsány-ellenes tüntetők 2006. szeptember 22-én a budapesti Kossuth téren (Fotó: AFP via Europress/Dimitar Dilkoff)

A szocialista képviselő felállt, és odavágta a miniszterelnöknek, hogy a csereháti településeken tombol a szegénység. – Ha emeljük a közlekedési költségeket, akkor nem fognak tudni bemenni a városba az orvoshoz, és kiváltani az emelt árú gyógyszert, ugyanis ebben a térségben a körzeti orvosi szolgálatok nincsenek meg, eltűntek onnan az emberek, csak a nyomor maradt – mondta a Magyar Szocialista Párt politikusa. Amire a kormányfő felállt, és hosszú szónoklatba fogott. Huszonöt percig beszélt, perelt, kiabált, káromkodott, majd mondandóját azzal a kérdéssel fejezte be, hogy: „Kell még valamit mondanom, Ildikó?”

Mindez 2006. május 26-án, az MSZP balatonőszödi frakcióülésén zajlott le. Most pedig olyan állapotban van a magyar állam, hogy újra kezdik felütni a fejüket „posztőszödi” böszmeség szindrómái. A 2022-es választási győzelem ára (visszatérített személyi jövedelemadó, 25 év alattiak adókedvezménye, fegyverpénz, béremelések) hasonlóan megterhelte a költségvetést, mint 18 évvel ezelőtt.

Emellett 2024-re valami olyasmi valósult meg a magyar gazdaságban, amit 2006-ban azon a bizonyos MSZP-s frakcióülésen a párt országgyűlési képviselője, Szabó József egyfajta rémvízióként vetített előre. Úgy fogalmazott, „az is egy új Magyarország lesz, hogy ha a dübörgő gazdaság egyre több vendégmunkással fog működni, és a leszakadó térségekben elindul egy gettósodás”. Ez a Magyarország egyáltalán nem új, mivel a gettósodás nem elindult, hanem lényegében változatlan maradt.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 9-ig kapható 2024/18. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!