Az amerikai palacsinta puha és lágy, megtestesíti a tökéletes reggeli fogalmát, főleg akkor, ha juharsziruppal, gyümölccsel, egy kis vajjal vagy éppen tejszínhabbal kínáljuk. A puhaságát azonban nem mindig egyszerű elérni.
Az amerikai palacsinta egyik, puhaságért felelős összetevője lehet a sütőpor, van azonban egy egészen meghökkentő élelmiszer, ami új magasságokba emelheti a villásreggelinek is beillő desszertet.
Ez pedig nem más, mint a sör.
A sör nagyon sokoldalúan alkalmazható a konyhában, hiszen párolhatunk benne húsokat, ízletes alkotóeleme lehet a pácoknak is, de mélységet és összetettséget kölcsönözhet a leveseknek, illetve a pörkölteknek. És mi történik akkor, ha a palacsintatésztába keverjük?
Egyrészről puhává varázsolja az ételt, másrészről pedig egyedi ízvilágot is kölcsönöz neki.
A trükk a szénsavban és a kovászban van. Míg az egyik légiessé teszi a tésztát, addig utóbbi a különleges aromájával alakítja egészen meglepővé az ízvilágot. Nem mindegy azonban, hogy milyen sört öntünk a palacsintatésztába. A világos sörök enyhébb, míg a sötétebbek gazdagabb és erőteljesebb ízt adnak az ételnek, miközben a bennük lévő cukor a palacsinta tökéletes aranybarna színéhez segít hozzá.
Ha pedig már a sörös reggeliknél tartunk, nem érdemes megállni a palacsintánál. Lehet kísérletezni sonkás-sajtos-sörös muffinokkal is, melyek a hagyományos süteményekkel ellentétben sósak és összetett ízűek. Ezekért a füstölt sonka, a cheddar sajt és a barnasör felelhet.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
hozzávaló | sütés | palacsinta | recept | trükk
A három legnagyobb hiba, amit egy olaszországi utazáson elkövethetsz
Ezzel a meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré
Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!