Május 9-től várja a lakosságot a MOHU legmodernebb elvárásoknak is megfelelő új, szolgáltatási színvonalat növelő hulladékgyűjtő udvara Esztergomban.

A vállalat közleménye szerint az önkormányzatok által jóváhagyott területen, zöldmezős beruházásban épülő, lakosságbarát kialakítású új hulladékudvarban hétfőtől péntekig 08.00-20.00 között, szombaton 08.00-16.00 között, egyszerűsített ügyintézéssel várja a lakosságot.

A hulladékudvar mérete, kapacitása és korszerű kialakítása lehetővé teszi, hogy nem csak Esztergom városát, hanem az egész térséget, így például Tát, Tokod, Dorog, Kesztölc és Pilisszentkereszt lakosságát, vagyis összességében több mint 60 ezer embert kiszolgálhasson. Esztergom városában és a környező településein mindeddig nem működött hulladékgyűjtő udvar, vagyis az új létesítmény jelentős igényt szolgálhat ki. 

A MOHU célja, hogy a következő 10 évben az 5000 főt meghaladó népességű magyarországi településen mobil vagy fix hulladékudvart, a 10 000 főnél nagyobb lakosságszámú településeken és a 25 000 főnél népesebb gyűjtőkörzetekben pedig fix hulladékudvart létesítsen. 

Ezért a MOHU - az esztergomival együtt - összesen 83, évente átlagosan 10 új lakossági hulladékudvart épít azokban a városokban, illetve térségekben, ahol korábban nem volt elérhető ilyen szolgáltatás.  A tervek szerint 2025 végéig újabb 9 udvar jöhet létre, melyek közül idén 3-4 kivitelezése kezdődhet meg.

Az esztergomi hulladékgyűjtő udvar kategóriájában az egyik legnagyobb. A MOHU a legtöbb esetben 2000 négyzetméter hasznos alapterületű új hulladékudvarokat tervez építeni, de a rendelkezésre álló lehetőségektől, illetve az igényektől függően bizonyos helyszíneken 1000 és 4000 négyzetméter hasznos alapterületű udvarok is épülhetnek. Funkcióiban, szolgáltatásai tekintetében ugyanakkor valamennyi új hulladékudvar ugyanazt magas színvonalat fogja nyújtani az ügyfeleknek. 

Ennek érdekében a MOHU minden új és már régebb óta működő hulladékudvarban bevezeti a hulladékok pontos nyilvántartását, valamint a begyűjtéstől a hasznosításig a teljes utat, transzparensen nyomon követő úgynevezett Waste tracking informatikai rendszert.  

Az új hulladékudvarokban a korábban megszokottakhoz képest egységes és sokkal szélesebb a leadható anyagok köre. 

A MOHU már a koncesszió indulásakor egyszerűsítette a hulladékudvarokban történő hulladékleadás menetét, így lakcímkártya felmutatásával immár minden magyarországi lakos igénybe veheti az ország bármelyik hulladékudvarának szolgáltatásait.  

El a kezekkel! A magyarok ezzel a sokmilliárdos üzlettel előznének Európában

Egy 185 milliárd forint értékű projekt keretében vállalta a MOHU, hogy a következő 10 esztendőben radikálisan csökkenti a hazai hulladéklerakás mértékét, és ezzel páhuzamosan növeli az újrahasznosítást. Most az egyik legfontosabb anyagáramra, a textilkérdésre adtak választ, magyar partnerekkel.