Karácsony és Dobrev is összefogna Magyar Péterrel

Karácsony és Dobrev is összefogna Magyar Péterrel

Karácsony Gergely (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyon sokára lesz, de azt gondolom, hogy hosszú távon ennek nincs alternatívája – mondta Karácsony Gergely a 444.hu-nak Salgótarjánban, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség kampányeseményén. A portál arról kérdezte a főpolgármestert, valamint Dobrev Klárát, van-e arra esély, hogy a jövőben az ellenzék összefog Magyar Péterrel és a Tisza Párttal. A DK EP-listavezetője azt válaszolta, hogy „aki Orbán rendszerét le akarja váltani annak együtt kell működnie, én pedig mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni.”

A két politikust arról is kérdezték, hogy mit gondolnak Magyar Péter hétvégén tett kijelentéséről, miszerint a DK egy kék Fidesz. Dobrev szerint ez hazugság, Karácsony pedig kifejtette, az ellenzéki szereplők egymás riválisai is. – Nyilván én ezzel mélységesen nem értek egyet, de az EU-parlamenti választás mindig egy ellenzéken belüli rivalizálásról szól – fogalmazott, és reményét fejezte ki, hogy ezt a rivalizálást az együttműködést fogja felváltani, mert a parlament választáson nem három, hanem két pólus van.