ORFK a mobilhálózat blokkolásáról: nem mi voltunk

ORFK a mobilhálózat blokkolásáról: nem mi voltunk

Kép a Magyar Péter feltételezése szerint a mobilhálózatot blokkoló eszközről. (Fotó: Facebook/Magyar Péter oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd este közzétett posztjában arról írt Magyar Péter, hogy a titkosszolgálat a Tisza Párt eseményein blokkolta az internetet és a mobilelérést. – Két nap alatt egyszer tudtunk csak élő közvetítést adni itt a Facebookon – írta a politikus, aki posztja mellett fotókat is közölt általa civil ruhás rendőröknek és titkosszolgálati munkatársaknak vélt személyekről, és a feltételezése szerint a blokkoláshoz használt eszközökről. – Felszólítjuk Rogán Antalt és Pintér Sándort, hogy állítsák le az orosz és észak-korai módszereket és ne korlátozzák az internet szabadságát és a szabad véleménynyilvánítást! – írta Magyar.


A témában még kedd este kérdéseket küldtünk kel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs osztályának, ahonnan szerda délután érkezett válasz. „A rendőrség munkatársai nem blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét a szóban forgó gyűlésen/gyűléseken és ilyenről nincs is tudomásunk. A közösségi oldalakon közzétett, nehezen azonosítható fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható, olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlés biztosításába beosztott munkatársaink is – használnak” – közölte az ORFK.

A Telex megkeresésére a Belügyminisztérium közölte: „Az állítás (...) abszurd. A tárcának nincs jogi és/vagy technikai lehetősége az internet és/vagy a mobiltelefonok elérésének blokkolására egyetlen párt, szervezet rendezvényén sem.”