Karácsony: „Lobbistáknak nincs helye a Közgyűlésben!” Vitézy: „Az általad vezetett listán szerepel Horváth Csaba”

  • narancs.hu
  • 2024. május 8.

Belpol

A jelenlegi főpolgármester azzal vádolja az LMP jelöltjét és a Tisza vezetőjét, hogy lobbistákat juttatna a közgyűlésbe.

Lobbistáknak nincs helye a Fővárosi Közgyűlésben! Egészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni a magukat ellenzékieknek mondó politikusok: korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistáit” – írta Karácsony Gergely a rivális fővárosi listákra reagálva a Facebookon. – „Magyar Péter fővárosi listájának második helyén egy olyan cég jogtanácsosa áll, akivel szemben korábban épp a BKV indított versenyhivatali eljárást kartellezés miatt. Ez a cég pár hete, éppen a jogtanácsos közreműködésével még azért lobbizott, hogy ne tudjam teljesíteni a budapestieknek tett ígéretemet, és a Fővárosi Közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózási káoszt felszámoló új rendeletet, amely végre a budapestiek érdekeit részesíti előnyben a turistahajókat üzemeltető cégek érdekeivel szemben” – tette hozzá a Tisza listájának második helyezettjéről, Ordas Eszterről.

A főpolgármesternek a Vitézy-lista hetedik helyén szereplő Hutiray Borbáláról is megvan a véleménye: „Vitézy Dávid listáján pedig egy autómegosztó vállalkozás ügyvezetője szerepel, amely cégnek egy Fidesz-közeli oligarcha a tulajdonosa, aki ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás. Ez a cég az elmúlt években folyamatosan a saját érdekeit szolgáló szabályozásért lobbizott a fővárosnál, természetesen sikertelenül” – írta a GreenGo közösségi autómegosztó vezérigazgatójáról.

Karácsony Gergely úgy véli, a fővárosi képviselők Budapest képviseletére tesznek esküt, ezért cégérdekeknek nincs helye a közgyűlésben, és felszólította Magyar Pétert és Vitézy Dávidot, hogy „húzzák le fővárosi listájukról a kijáró embereket”.

Vitézy Dávid riposztjára nem kellett sokat várni. Az LMP jelöltje azzal vágott vissza Karácsonynak, hogy az ő listáján meg Horváth Csaba szerepel. „Az általad vezetett DK-MSZP listán szerepel az a Horváth Csaba zuglói polgármester, aki jelenleg is gyanúsított két súlyos korrupciós bűncselekményben. Ezek után azzal kritizálni minket, hogy Budapest első elektromos autómegosztójának sikeres vezetője, a piacon már bizonyított szakember szerepel a listánkon, pontosan annak a pártpolitikai mocsárnak a példája, amitől meg kell szabadítani Budapestet” – írta Vitézy, aki szerint Karácsony véglegesen betagozódott a DK-MSZP szövetségbe. „A Fővárosi Közgyűlésben köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsított politikusok helyett olyan szakemberekre van szükség, akik már bizonyítottak a maguk területén.”

Magyar Péter is reagált, szokása szerint kommentben Karácsony Gergely oldalán: „Ez nagyon röhejes Főpolgármester Úr, Ordas Eszter pont azért küzd jogászként és azért fog küzdeni fővárosi képviselőként is, hogy Önök és DK-ás szövetségesei ne tudjanak tovább mutyizni a háttérben és ne tudjanak olyan szabályozást elfogadni a dunai hajózásnál (amit egyébként sikerült totálisan lerohasztani), ami a budapestiek érdekével ellentétesen egyéni érdekeket szolgálna ki. Emlékszik, hogy miért tüntetett 4000 ember 28 hajóval az új szabályozás ellen? Ja, hogy ez nem fontos…”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk