Kiakadt Karácsony Gergely Magyar Péter egyik listajelöltjére

Kiakadt Karácsony Gergely Magyar Péter egyik listajelöltjére

Magyar Péter 2024. április 6-án a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lobbistázva szállt bele a Magyar Péter-féle Tisza Párt egyik fővárosi listás jelöltjébe Karácsony Gergely budapesti főpolgármester. A városvezető a Tisza Párt listájának második helyezettjét állította pellengérre, akiről egy olyan cég jogtanácsosaként írt, amely ellen a BKV versenyhivatali eljárást indított kartellezés miatt. Ezen a helyen Ordas Eszter szerepel, ugyanakkor Karácsony nem nevesítette a jelöltet. Pár hete „a cég éppen a jogtanácsos közreműködésével még azért lobbizott, hogy ne tudjam teljesíteni a budapestieknek tett ígéretemet, és a Fővárosi Közgyűlés ne fogadja el a dunai hajózási káoszt felszámoló új rendeletet, amely végre a budapestiek érdekeit részesíti előnyben a turistahajókat üzemeltető cégek érdekeivel szemben” – fogalmazott.

Hasonló kifogásai vannak Karácsony Gergelynek a kihívója, Vitézy Dávid listájának egy jelöltjéről is. Vitézy listáján ugyanis szerinte – konkrét név említése nélkül – „egy autómegosztó vállalkozás ügyvezetője szerepel, amely cégnek egy Fidesz-közeli oligarcha a tulajdonosa, aki ellen korrupció és pénzmosás gyanúja miatt folyik eljárás. Ez a cég az elmúlt években folyamatosan a saját érdekeit szolgáló szabályozásért lobbizott a fővárosnál, természetesen sikertelenül”. A főpolgármester kitért arra: „legyen politikai verseny, virágozzék minden virág”. Úgy fogalmazott: a fővárosi képviselők Budapest képviseletére tesznek esküt: a cégérdekeket képviselő lobbistáknak nincs helye a közgyűlésben! Ezért felszólította Magyar Pétert és Vitézy Dávidot, hogy húzzák le fővárosi listájukról a kijáró embereket.

Magyar Péter listáját böngészve jelemzően a közéletben ismeretlen jelölteket látunk. A harmadik helyre Porcher Áron Somerville került, akinek a nevére keresve az derül ki, hogy Budapesti Corvinus Egyetemen végzett. A Hvg.hu megtalálta a szakdolgozatát is, ennek címe: „A hordamagatartás jelenléte a tőzsdepiacokon, és mértékének változása az információs technológiai fejlődés következtében”. Böröck-Gémes Szilvia nevére egy menedzseriroda honlapján bukkantunk, amely színművészeket és produkciókat képvisel. A portál szerint Gémes Szilvia néven alapító partner, és az iroda menedzseli Szabó Kimmel Tamás, Tenki Réka, Balla Eszter, Pálmai Anna, Adányi Alex színművészeket és Szilvási Anna táncművészt.

Ezen kívül több olyan személy szerepel a párt fővárosi listáján, aki a Tisza EP-listáján is feltűnt: a listát vezető Magyar Péteren kívül Barna Judit Annamária; Kulja András, Lakos Eszter, Gerzsenyi Szilvia, Kollár Kinga, Molnár Dániel neve rákerült a párt fővárosi listájára is. Kulja Andrásról korábban már megírtuk, hogy az övé a legnagyobb egészséggel foglalkozó magyar Tik-Tok-csatorna. 

Barna Judit Annamária esetét pedig lapunk mutatta be: a Tisza Párt kőbányai polgármester-jelöltje egy hónapja még narcisztikus idiótának és baromnak nevezte Magyart, illetve alávaló színjátéknak minősítette, amit a jogász tesz. Egyben feltette a kérdést: „valaki elhitte/hiszi neki, hogy ő a hazát akarja megmenteni?” Erre később Magyar úgy reagált a 24.hu-nak, hogy nem neheztel X. kerületi jelöltjére. Szavai szerint beszélgettek, és örül, hogy változott az álláspontja. „Így van ez azokkal, akik a propagandán kívül találkoznak velem, és meghallgatják a velem való rendes interjúkat, általában meg szokott változni”.