Teljes a káosz a magyar úthálózaton, mutatjuk, mely szakaszokon érdemes figyelni és előre tájékozódni.

  • Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a Velencei-tó térségében karbantartási munkát végeznek. Az 51-es km-nél csak a belső sáv járható, a torlódás meghaladta a 4 km-t.
  • A 45. Tour de Hongrie 2024. május 8-án kezdődik és öt napon át tart, érintve Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Tolna vármegyét. Az első napon a mezőny 12:50-kor a Nagykunság fővárosából, Karcagról indul útnak. A karaván a Tisza-tó és a Hortobágy érintésével érkezik meg Hajdúszoboszlóra, ahol három kört tesz meg egy csaknem húsz kilométeres körpályán. A szakasz hossza összesen 166 km, amely Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti.
  • Átadták a forgalomnak az M44-es autóút új szakaszát Lakitelek és Szentkirály között. Az érintett szakaszt 3,5 tonnás súlykorlátozás mellett vehetik igénybe.
  • Új terelést építettek ki az M1-es autópályán, a Tata/Környe csomópont és a Komárom/Kisbér csomópont, azaz a 67-es és a 85-ös km között. Hegyeshalom irányába a leállósáv valamint az ellenkező oldal belső sávja használható, a főváros irányába pedig a külső és a leállósávra terelik a forgalmat.
  • Átadták a személygépkocsi forgalomnak az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs, azaz a 192-es km és a 205-ös km között. Az új autópálya szakasz egyelőre matrica nélkül használható!
    Mivel az autópálya még nem használható a határig, emiatt a tranzit tehergépjárművek továbbra is az 56-os, illetve az 57-es főúton közlekedhetnek Horvátország felé.
  • Az M6-os autópályán, aszfaltoznak Százhalombatta térségében, a 25-ös és 30-as km között. Emiatt Pécs felé a külső és leállósávot zárták le, Budapest irányába pedig a belső és a leálló sávot tartják zárva.
    A munkavégzés kapcsán, a 28-as km-nél a Százhalombatta-dél csomópont felhajtó ágát lezárták, a lehajtóágat viszont megnyitották.
  • A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját.

Ezermilliárdokból bővítik a hazai úthálózatot

Tízéves útfejlesztési programot kezd meg a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az MKIF 35 évre kapta meg az államtól a gyorsforgalmi úthálózat nagy részének üzemeltetési jogát. A vállalat 4000 milliárd forintból szeretné renoválni és bővíteni a hazai utakat. Bővebben→