Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdán délután 3 órakor doorstep sajtótájékoztatót tart a hazai üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről –  írja a Portfolio a szerkesztőségükbe érkezett meghívó alapján. A lap azt jelzi előre, hogy most fog eldőlni, hogy a kormány értékelése szerint megfelelő mértékben csökkentették-e a kiskereskedelmi áraikat a benzinkút-üzemeltetők.

A meghívó témájának alapján

egyáltalán nem kizárt, hogy a kormány már döntött az üzemanyagárakkal kapcsolatos kérdésekről,

amelyet már korábban prognosztizált Nagy Márton.

Raport és ultimátum

Korábban mi is írtunk róla, hogy a nemzetgazdasági miniszter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostorban ennek kapcsán. A tárcavezető közölte:

vissza kell térnie az üzemanyagáraknak a régiós átlaghoz.

Ha ez nem történik meg, akkor a kormány beavatkozik. A kereskedőknek két hetet adott, hogy eleget tegyenek a felszólításnak.

Az ügy hátterében az áll, hogy 

létezik egy megállapodás a Magyar Ásványolaj Szövetség és a magyar kormány között, ami alapján a régiós árakkal összhangban kell lennie a hazai üzemanyagáraknak.

Drámai számok: elképesztő, mit művelnek a kormányok az üzemanyag árával

Miközben megy a vita az üzemanyagok áráról, a számok azt mutatják, tényleg nem az alapanyag a legdrágább tényező. Vajon vigasztalja a magyarokat a tudat, hogy a térségben is így zajlik ez? Bővebben→