A Disney a becsléseket felülmúló második negyedéves pénzügyi nyereségről számolt be, köszönhetően a streaming TV üzletágban tapasztalható jelentősen csökkenő veszteségeknek és a vidámparkok magasabb jegyárainak.

A világ legnagyobb szórakoztatóipari vállalatának részvényenkénti nyeresége egyes tételek nélkül 1,21 dollárra nőtt a március 30-ával zárult időszakban – közölte kedden a vállalat, meghaladva a Bloomberg által összeállított elemzői becslések 1,12 dolláros átlagát. A parkokat is magában foglaló részleg profitja 12 százalékkal nőtt, míg a streamelésből származó veszteség 18 millió dollárra csökkent az egy évvel korábbi 659 millió dollárról.

A Disney az egy részvényre jutó eredmény egész éves növekedésére vonatkozó iránymutatását 20 százalékról 25 százalékra emelte.

Az eredmények sorozatban a negyedik negyedévet jelzik, amikor a Disney felülmúlta az elemzői becsléseket. Ez annak a jele, hogy a cég lendületet vett Bob Iger vezérigazgató alatt, aki 2022-ben tért vissza ebbe a szerepkörbe.

A Disney-részvények idén hétfőig 29 százalékkal emelkedtek, Bob Iger pedig olyan kezdeményezéseket mutatott be, mint a Fortnite fejlesztője, az Epic Games 1,5 milliárd dolláros befektetése, a meredek költségcsökkentés és az osztalékfizetés visszaállítása.