A fejlesztés mögött egy indiai különálló vállalat, a Vodafone Idea áll. A telekommunikációs cég elhivatottságát a terv mellett az bizonyítja, hogy a vállalat közel 3 milliárd dollár adósságot vállal miatta, beleértve egy 1,8 milliárd dolláros hitelt.

David Palmer, a Vodafone Blockchain vezetője egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy 2030-ra mintegy nyolcmilliárd okostelefont használnak majd, amelyekhez akár 5,6 milliárd kriptopénztárca fog kapcsolódni – írja a Fintech.

A Vodafone Idea annak ellenére tervez komolyan a technológiai fejlődéssel, hogy pénzügyi nehézségekkel küszködik.

Ugyanakkor nem a Vodafone az első vállalat, amely a blokkláncot a telekommunikációval társítja: az amerikai VaultTel nevű startup már 2019-ben hasonló tervekről számolt be, hozzátéve, hogy ők olyan fizikai tárcán dolgoznak, amelyet a telefon SIM-foglalatába helyezhetünk.

A vállalat terve, miszerint a kriptotárcákat a SIM-kártyákba integrálja, a lap írása alapján jelentős előrelépést jelenthet a digitális fizetési megoldások, valamint az adatbiztonság területén is.

A Vodafone több mint 40 ezer ügyfele nyújt be keresetet az áremelések miatt

2023 óta a Vodafone ügyfeleinek átlagosan havonta öt euróval (nagyjából 2000 forint) többet kell fizetniük Németországban, ezért a fogyasztói tanácsadó központ csoportos keresetet nyújtott be a telekommunikációs cég ellen, írja a Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF). Több mint 40 ezer ügyfél csatlakozna a bírósághoz intézett kérelemhez.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→