Index: kihallgattak egy gyanúsítottat a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében

Index: kihallgattak egy gyanúsítottat a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében

A Rómeó és Júlia egyik pillanata (Forrás: Nemzeti Színház/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség gyanúsítottként hallgatja ki a Nemzeti Színház ügyelőjét a tavalyi balesettel kapcsolatban – írja az Index. A BRFK megerősítette a lap számára, hogy kihallgattak egy gyanúsítottat, de a portál a saját forrásaira hivatkozva írja azt, hogy az ügyelőről van szó.

Lassan már mintegy fél éve, 2023. november 10-én történt, hogy a Nemzeti Színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérült előadás közben. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila először benyújtotta a lemondását, de nem sokkal később ezt visszavonta, mert szerinte nélküle nem működne a színház. Az ügyben belső vizsgálatot indított az intézmény, majd Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség. 

Mostanra kiderült, hogy – mint arról interjújában először lapunknak beszélt – Udvaros Dorottya távozik a Nemzetitől, mert Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését. A hétvégén pedig arra is fény derült, hogy Udvaros mellett több színész is távozik a színház társulatából – többek között Szász Júlia, aki még mindig lábadozik, az utcára még mindig egy mankóval megy. Eközben a rendőrség mégis folytatta saját nyomozását, ezért is hallgatták ki a gyanúsítottat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya hétfőn ugyanis azt válaszolta a portálnak: „Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett ügyben egy főt hallgattunk ki gyanúsítottként.” Amíg a balesetnek nincs felelőse, a lap szerint a színészek nem kaphatnak kártérítést.