Magyar Péter a debreceni utazásról: nem igaz, hogy a munkatársai lezárták a vasúti kocsit

Magyar Péter a debreceni utazásról: nem igaz, hogy a munkatársai lezárták a vasúti kocsit

Rost Andrea Magyar Péterrel közösen énekli a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt 2024. május 5-én Debrecenben (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány, a sajtóban felröppent információt igyekezett a helyére tenni Magyar Péter legutóbbi posztjában. Elterjedt ugyanis az a hír, hogy a vasárnapi debreceni vonaton – Magyar Péterék, illetve a Tisza Párt aktivistái ugyanis a menetrendszerinti járattal utaztak a nagygyűlésre – korlátozások voltak.

– A rogáni propaganda (beleértve a köztelevíziót is) elfelejtett beszámolni arról, hogy a valaha volt legnagyobb vidéki politikai demonstrációt tartottuk, azt viszont nagy elánnal hazudozza, hogy a munkatársaim lezárták azt a vasúti kocsit, amiben én utaztam – írja a Tisza Párt vezetője. „Ebből természetesen egy szó sem igaz. Az úton a beszédemet írtam és legalább 100 utas jött oda beszélgetni, vagy közös fényképet készíteni” – szögezte le. – Arról is ír a Pravda, hogy engem egy magánhadsereg kísért a rendezvényen. Természetesen ebből sem igaz egy szó sem. A 20 ezres rendezvényt nagyjából 10 biztonsági ember biztosította, én pedig ellentétben a fideszes politikusokkal, nem félek az emberek közé menni, nem magtárban és lezárt utcákon kampányolok és még csak 62 TEK-es sem vigyáz rám évi 1 milliárd forintért, mint Szijjártó elvtársra – zárta bejegyzését a politikus. 

Egy olvasónk is jelezte lapunknak, hogy nem tapasztalt korlátozást a Budapest-Debrecen vonaton. Mint írta, bár ő a helyén maradt, szerinte teljesen szabad volt a mozgás, látta, hogy a büféből is hozzák az ennivalót. Nagy testőri védelmet sem tapasztalt, az újságírók is videózhatták Magyar Pétert. 

A debreceni nagygyűlésről szóló cikkünket itt, képriportunkat pedig itt találjákMegírtuk a hétvégén azt is: Magyar Péter hiába tartott Veszprémben is a településen szokatlanul nagy érdeklődést kiváltó rendezvényt, a Veszprém TV nem tudósított róla. (Miközben a csatorna munkatársai mégis csak jelen voltak.) 

Címkék: Debrecen, Magyar Péter