A kenyér fagyasztása valóban hatással van az egészségünkre? Ez a trükk alaposan átveri az embereket

A magyarok konyhájában szinte mindenhol van valamilyen péksütemény. Most a kenyérről állítanak egy elég fura dolgot a TikTokon, de valóban igaz?

Ez történik, ha a kenyér a fagyasztóba kerül

A kenyérfélék évezredek óta az emberiség étrendjének egyik alapját jelentik. A fehér kenyér az, amit jelenleg elég sok helyen egészségtelennek tartanak.

A fehér kenyér finomabb, könnyebb állagú, ráadásul tovább is eltartható. Azonban a gabona magva itt teljesen fel van dolgozva, így elvesznek belőle a rostok, a vitaminok és az ásványi anyagok.

A kutatók már ráálltak a dologra, és olyan fehér kenyeret fejlesztenek, amely a könnyedség és az íz megtartása mellett a kellő tápanyagokat is tartalmazza majd.

Viszont mi a helyzet, ha a kenyér a fagyasztóba kerül? A galériánkban erről rántjuk le a leplet!

A fagyasztás nemcsak a zöldségeknél, a kelt tészták esetében is tökéletesen működik. Nem csoda, hogy sokszor a kenyér is a fagyasztóban szokott landolni.
Kattints a további képekért!

Ha a fagyasztásra gondoltál, jól tippeltél, ám közel sem mindegy, milyen formában és tárolóeszközben rakod be a kenyeret a mélyhűtőbe.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Azt is emeljük ki, hogy a munka elvégzéséhez nem kell végzettség sem, csak tehetség, na meg egy kis befektetés, hogy összerakd a jelmezed.
Egészség
Egy orvos szerint elképesztő egészségügyi előnyei vannak annak, ha lefagyasztjuk a kenyeret, majd onnan kivéve és felmelegítve fogyasztjuk ezt a sokak által kedvelt, ízletes pékárut.
Fashion&Beauty
Május 28-án nyílik meg Magyarországon a világhírű divatlánc első üzlete, a rendkívüli eseményt pedig a vártnál is élénkebb érdeklődés kísérte a vásárlók részéről.