Csák János közbenjárása kellhetett ahhoz, hogy a Mi Hazánk EP-listavezetője a Magyarságkutató Intézetnél dolgozhasson

  • narancs.hu
  • 2024. május 6.

Belpol

Borvendég Zsuzsanna a hír megjelenése után közölte, otthagyja az intézetet. 

Borvendég Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom EP-listavezetője a Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársaként dolgozott, és Csák János miniszter közbeavatkozásának köszönhette, hogy nem rúgták ki a korábbi emberminiszter, Kásler Miklós áltat vezetett intézményből – számolt be a Válasz Online. Mint ismert, Tarr Zoltán református lelkészt elküldték az állami állásából, miután felszólalt a Kossuth téren Magyar Péter mellett.

A hír napvilágra kerülése után nem sokkal, hétfő délután Borvendég Zsuzsanna bejelentette, hogy önként elhagyja a Magyarságkutató Intézetet, hogy a kampányra koncentrálhasson. 

„Történészként néhány hónappal ezelőtt kaptam a felkérést a Mi Hazánktól, hogy legyek a párt európai parlamenti képviselőjelöltje, amelyet örömmel vállaltam el. Mivel a jelölésem az előző munkanapon vált hivatalossá, a mai nappal minden eddigi civil megbízatásomról lemondok, beleértve a Magyarságkutató Intézetnél végzett munkámat is, és országjárásba kezdek. A választásig hátralévő időben azért fogok küzdeni, hogy a globális hálózatokkal szembeszálló Mi Hazánk minél erősebb képviseletet nyerjen a választáson, és a következő években a választók bizalmából azon szeretnék dolgozni, hogy véget vessünk Magyarország kifosztásának” – fogalmazott a párt közleményében. 

 
Borvendég Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti (EP-) listájának harmadik helyén álló történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa beszél a párt EP-listájának első öt képviselőjelöltjét bemutató sajtótájékoztatón a fővárosban, a párt Ferenc körúti irodájában 2024. február 28-án.
Fotó: MTI/Lakatos Péter
 

Magyar Péter nemrégiben azt mondta, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető és Dúró Dóra a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese rendszeresen egyeztetnek egymással. A Mi Hazánk jelezte, feljelentik a Tisza Párt alelnökét. Kocsis Máté is tagadta, hogy egyeztetne Dúróval.  

A Mi Hazánk választási esélyeivel a közelmúltban foglalkoztunk.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk