Súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkusz előadásán: életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy nézőt

Már a rendőrség is nyomoz az ügyben. 

2024. május 6., 12:23

Szerző:

Súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkusz szombati előadásán, egy 2,5 méteres tartóoszlop csapódott a közönség soraiba.  A cirkusz szombati előadásán egy légtornászmutatvány közben az egyik artista a védőhálóra esett, a becsapódástól a hálót tartó egyik oszlop kidőlt, és az egyik nézőt fejbe találta. A férfit mentőhelikopterrel életveszélyes állapotban szállították kórházba – írja az Index.

A baleset miatt már a rendőrség is nyomoz 

A balesetet szenvedett középkorú férfit életveszélyes állapotban, eszméletlenül szállították a győri kórházba. „Egy vasrúd dőlt rá a férfinak a fejére. A kislányának a sikítozását hallgattuk. Utána ment a találgatás, hogy a vaskarabin csapódott a fejére, vagy a vasrúd. Az utóbbi volt, a vasrúd, az vágta fejbe” – mesélte az RTL-nek egy anyuka, aki közelről látta a balesetet. Hozzátette, hogy tragédia is történhetett volna, mivel a kislány előtte pont szeretett volna az édesapjával helyet cserélni. Egy másik szemtanú két gyermekével és férjével csak centikre ült a becsapódó cölöptől. A nő elmondta, hogy védekezni sem lehetett, és ahogy megtörtént a becsapódás, a férfi azonnal lefordult a székről.

Az OMSZ kommunikációs munkatársa az RTL-nek elmondta, hogy a férfi súlyos koponyasérülést szenvedett, és egy traumatológiai centrumba szállítottak. A cirkuszigazgató megjegyezte, hogy sajnálja a történteket, és lesújtotta őket az, ami történt. A cirkusz vasárnap már két időpontban várta a nézőket, azonban a légtornászok most nem léptek föl. Foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság a cirkuszbaleset ügyében – írja a Telex.

Nem ez az első baleset a Richter Flórián Cirkusz történetében

A Richter Flórián Cirkusz  egyik korábbi előadásán egy artista 7 métermagasból kirepült a halálkerékből. A cirkusz tájékoztatása szerint El Salvador-i artistának kicsúszott a lába és megcsúszott. A baleset Hódmezőváráhelyen történt – írja az RTL: Richter Flórián, a Cirkusz sajtóreferense azt közölte, hogy az artista kisebb sérüléssekkel megúszta a balesetet és egy nap megfigyelés után kiengedettek a kórházból, és már készül visszatérni a porondra.

 

Brutális baleset történt egy cirkuszi előadáson Szolnokon is 

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata Szolnokon tartott premierelőadást. Az utazó cirkusz előadása közben brutális baleset történt, amikor a halálgömbben mutatták be tudományukat a motorosok. Ebben a nem túl nagy fémből készült rácsos gömbben nagy sebességgel keringtek a motorosok, amikor az egyik pillanatban a gömb kettényílt és a nyíláson az egyik motoros kirepült. A társulat azonnal mentőt hívott.  

A Magyar Nemzeti Cirkusz azt nyilatkozta a Blikknek, hogy a műsorszám része, hogy a gömb produkció közben szétnyílik, mert ezáltal látványosabb és egyben veszélyesebb is az artistaművészek előadása.  A Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook oldalán közölte, hogy Alice-t, a motoros artistát medence sérüléssel szállították kórházba, állapota stabil. A társulat szerint minden biztonsági előírás betartása ellenére sajnos előfordulhatnak balesetek, és ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója.

(Kiemelt képünk forrása: Richter Flórián Cirkusz Facebook oldala)