Válasz Online: A Mi Hazánk EP-befutóját továbbra is az állam fizeti

Válasz Online: A Mi Hazánk EP-befutóját továbbra is az állam fizeti

Borvendég Zsuzsanna beszédet mond a Mi Hazánk március 15-i megemlékezésén (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben Tarr Zoltánt szinte egyből kirúgták az állami munkahelyéről azután, hogy felszólalt Magyar Péter tüntetésén, van olyan ellenzéki párt, amelynek EP-képviselői aspiránsa továbbra is egy állami cégnél dolgozik – írja a Válasz Online. A Mi Hazánkról és Borvendég Zsuzsannáról van szó, aki ugyan a harmadik helyen szerepel a listán, mivel azonban az előtte lévő Toroczkai László és Dúró Dóra nem készül Brüsszelbe, ha mandátumot szereznek, ő lesz az Európai Parlament tagja.

Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa. A Válasz Online információi szerint egyáltalán nem jelezte előre a Kásler Miklós vezette intézetben, hogy jelölt lesz a választáson, ez pedig belső feszültségeket is okozott. Sőt, a lap azt hallotta, hogy az intézetben meg akarták szüntetni Borvendég Zsuzsanna munkaviszonyát lojalitásproblémák miatt, de a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztérium felől érkezett jelzés nyomán ez lekerült a napirendről. A történekkel kapcsolatos kérdéseiket elküldték mind a Mi Hazánknak, mind pedig a Magyarságkutatónak, ám választ erre egyik helyről sem kaptak.

Magyar Péter nemrég egy Facebook-posztban írt arról, hogy Mi Hazánk-osok lehetnek a „Fidesz fizetési listáján”. Ezt Toroczkai László pártelnök visszautasította, bár nem zárta ki, hogy az ő tudtán kívül esetleg lehetnek ilyenek, ha ilyen kiderült, azt kirúgják.