Magyar Péter duplájára emelt családi pótlékot ígért Debrecenben

  • narancs.hu
  • 2024. május 5.

Belpol

A Tisza Párt tüntetésén szóba került az Orbán–Tiborcz–Mészáros-részvénytársaság és a több tízezer külföldön született magyar gyermek.

A hvg.hu beszámolója szerint Magyar Péter L. Ritók Nórával, az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjével lépett a színpadra. Azért vele, mert az alapítvány fogja szétosztani három, nehéz körülmények között élő család között azt a hárommillió forintot, amelyért elkelt Magyar Péter nőinek mondott napszemüvege

A tüntetésen bemutatkoztak a Tisza Párt európai parlamenti képviselőjelöltjei közül néhányan. Egyikük, Gerzsenyi Gabriella arról beszélt, hogy Debrecenben ismerte meg a szerelmét, akivel összeházasodtak, szeretetre, elfogadásra nevelik a gyerekeiket. A jelölt édesanyja egy ideig kételkedett Magyar Péter mozgalmában, de mára megváltozott a véleménye, és ezt a változást Gerzsenyi Gabriella másoknál is tapasztalja. 

 Forrás: Magyar Péter Facebook
 
 Forrás: Magyar Péter Facebook

Tarr Zoltán református lelkész, aki elbocsátása után vállalta el a jelöltséget, a nyilvános párbeszéd jelentőségét emelte ki. Kitért Balog Zoltán püspökre, aki nagyon megváltozott, és aki magától nem fog leköszönni, de reformátusok két keresetet is benyújtottak az egyházi bírósághoz annak érdekében, hogy Balogot elmozdítsák. Tarr szerint nincs más megoldás, mindenkinek vállalnia kell a véleményét, akkor is, ha emiatt fenyegetik, félreállítják, mert csak így lehet változtatni a rendszeren, és így lesz olyan kormánya ennek az országnak, amely egymásra figyelő, egymásra hallgató nemzeti közösséget épít.

Kozma Éva, a Mikepércsi Anyák a Környezetért nevű civil szervezet képviseletében arról szólt, hogy az akkumulátorgyárak nem csak a helyieknek okoznak gondot, a működésük következményei mindenkit érinteni fognak. Csak Debrecen ipari parkjában hét akkuipari cég működik vagy beruház, országszerte negyven. Kozma Éva kifogásolta a hatóságok hozzáállását, és emlékeztetett, aki csak az akkuipari beruházások ellen szólt, azt álcivilnek, áldebreceninek, hazaárulónak nevezték kormányoldalról. 

 
Fotó: Dusza Erika
A Fidesz teleplakáltolta a belvárost áthúzott nadrágszíjas plakátokkal

Magyar Péter köszöntötte az édesanyákat, elsorolta, mely településeken járt eddig az országban, és a falvakban százak, a nagyobb városokban pedig több ezren jönnek el a gyűléseire. Beszélt anyai nagyapjáról, Dr. Erőss Pálról, aki a második világháború után Debrecenben volt kollégiumi diák, üzent Kósa Lajosnak a gyűlés helyszínén kitett nadrágszíjas plakátokra válaszolva. Szerinte a debreceni kormánypárti politikust a városban Mr. Húsz százaléknak nevezik.

A politikus azt ígérte, ha hatalomra kerül pártja, duplájára emeli és inflációkövetővé teszi a családi pótlékot, és feloszlatja az Orbán–Tiborcz–Mészáros-részvénytársaságot.

 
Fotó: Dusza Erika

 

Magyar úgy látja, a NER propagandagépezete 13 év után három hónapja csak védekezik, ami azért nem megy olyan jól, mert csak támadó fegyverei vannak. Szerinte Rogán Antal próbálkozása, hogy őt nőverőnek, pszichopatának vagy Brüsszel bábjának állítja be, eredménytelen volt.

Magyar szerint hazudik a kormány, amikor vidék- és családbarátnak állítja be magát, hiszen

  • vidéken lezárják a vasútvonalakat
  • megszüntetik a postahivatalokat
  • több tízezer magyar gyerek születik külföldön 
  • miközben a hatalom vendégmunkásokkal próbálja megoldani a munkaerőhiányt.

Szintén hazugság a kormánytól, hogy csak magát tartja békepártinak, mert minden normális ember békepárti. Magyar úgy gondolja, a kormányt rá kell kényszeríteni, hogy szigorúbban tartassa be a környezetvédelmi előírásokat az akkugyárakkal, és nem normális, hogy ezek megépítéséről nem akart konzultálni az emberekkel.

A Tisza Párt vezetője azt is ígérte, ha pártja kormányra kerül, újból lesz környezetvédelmi minisztérium, továbbá

  • zéró toleranciát hirdet a korrupció minden válfajával szemben
  • csatlakozik az Európai Ügyészséghez
  • azon lesz, hogy az ápolók, a gyári munkások és mindenki megfelelő bért kapjon,
  • és olyan kormány lesz, amely mindennap a magyarokért dolgozik, de közben nem hazudja magát kereszténynek.

A tüntetésen Nagy Ervin színművész József Attila Mama című versét mondta el, Rusznák András színművész Ady Endrétől a Fölszállott a pávát. Rost Andrea operaénekes három népdalt énekelt el, zenei kíséret nélkül, mint elhangzott, azért, mert a zenész az utolsó pillanatban lemondta a fellépést.

 
Fotó: Dusza Erika
 

A tüntetésen tele volt a debreceni Kossuth tér. 

A rendezvényre korábban a Fidesz is készült. Éjszaka teleplakáltolta a belvárost áthúzott nadrágszíjas plakátokkal, Kósa Lajos anyák napi videót gyártatott. Néhány napja a főtéren és környékén az önkormányzat lekapcsolta a webkamerákat, sokak szerint azért, hogy ne lehessen látni, hányan is mentek ki a tüntetésre. Vasárnap reggel – amikor már minden nadrágszíjas plakát kint volt – visszatért a kamerák képe.

 
Fotó: Dusza Erika
 

Magyar vonattal utazott Debrecenbe. A főtérre többen érkeztek Mr CleaNER feliratú, magyarpéteres pólóban, és többen fehér ingben, farmerban. Korábban kifejezetten azt javasolták a szervezők, hogy aki teheti, az Magyar Péter style-ban jelenjen meg, később azonban ezt a felhívást törölték.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk