Magyar Péter vonattal indult Debrecenbe

Magyar Péter vonattal indult Debrecenbe

Magyar Péter és stábja Debrecenbe indul (Fotó: Facebook/Magyar Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vonattal indult Debrecenbe Magyar Péter, hogy EP-képviselőjelöltjeivel közösen megtartsa ott anyák napi nagygyűlését. Az utazásról fotógalériát is közölt a Gulyáságyú Média, azt írva: a párt egy teljes vasúti kocsit kibérelt, hogy aktivistákkal és támogatókkal közösen utazzanak a cívisvárosba. Magyar Péter és Tarr Zoltán mellett ott ültek a vonaton Kulja András, Lakos Eszter, Kollár Kinga, Molnár Dániel és Bujdosó Andrea Anna. A Tisza Párt támogatottságát jelenleg minden közvélemény-kutató igen magasra méri, a szervezet gyakorlatilag átvette az ellenzék vezető szerepét. Igaz, akadt olyan intézet is, amely a DK-MSZP-Párbeszéd listát is húsz százalék fölé tette, míg másnál a hármas kilenc százalékra esett.

Frissítés: Magyar Péter tüntéséről itt olvashatja tudósításunkat.

„Mi már rengetegen úton vonattal Debrecenbe, ahol megtartjuk az utóbbi évtizedek legnagyobb vidéki politikai rendezvényét és talán a valaha volt legnagyobb anyák napi rendezvényt. Közben az állampárt és Kósa Lali is készül. Éjszakára kikapcsoltatták a teret mutató webkamerát, majd hajnalban suttyomban provokáló táblákat helyeztek el a lámpaoszlopokon adófizetői pénzen egy ideiglenes rendszámú daruskocsi segítségével😂 Most pedig épp a Katasztrófavédelem helyez ki ideiglenes kamerákat a téren. Vajon mire készülnek?” - tette fel a kérdést Facebook-oldalán Magyar Péter.

A szóban forgó provokatív táblákat a Telex cikke szerint a Fidesz tette ki a rendezvény helyszínéül szolgáló debreceni Kossuth téren. Egy Facebook-bejegyzés szerint áthúzott nadrágszíjas képet és „Debrecenben tiszteljük az édesanyákat” feliratokat is kihelyeztek a helyszínen. Az előbbivel azokra a magánéleti vádakra reagáltak, amelyeket Magyar Péter volt felesége, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter megfogalmazott. Miután az említett webkamera szombaton leállt, így azt sem rögzíthette, kik helyezték ki a táblákat. 

A 444 egyébként azt írja, a lefoglalt kocsi elején és végén Magyar Péter testőrei állnak, és szigorúan ellenőrzik, ki léphet be oda. Mindez azért is problémás, mert a kocsi a szerelvény közepén van, így a büféhez is csak azon keresztül lehet eljutni. A 444 munkatársait meg is állították a magukat kalauzi szolgálatba helyező rendőrök, majd csak egyenként engedték át őket. A lap fotóin látszik az is, hogy sokan valóban Magyar Péternek öltözve érkeznek a rendezvényre.

Gulyás Balázs újságíró a héten interjúzott is Magyar Péterrel, aki többek közt kijelentette, hogy a DK és a Fidesz szerinte egymásra szorulva fog majd politizálni a választások után. A DK alelnöke, Molnár Csaba a laphoz is eljuttatott közleményében szombaton erre úgy reagált: „Ez hazugság. Ilyen nem volt és soha nem is lesz. A DK soha, semmilyen körülmények között nem fog koalíciót kötni a Fidesszel, sem a fővárosban, sem máshol”.