J. K. Rowling 1997-es Harry Potter és a bölcsek köve című regénye volt az első lépés az írónő és a történet világméretűvé válásához. Most a könyv első kiadásának eredeti illusztrációját bocsájtják árverésre – írja a CNN. 

A Sotheby's aukciósház licitálása várhatóan a 600 ezer dollárt is eléri, amely az eddigi legmagasabb érték Harry Potterrel kapcsolatos tárgy kapcsán. Az akvarell borítót a szerző és illusztrátor Thomas Taylor készítette.

A képen az ifjú varázsló, Harry Potter látható - összetéveszthetetlen sötétbarna hajával, kerek szemüvegével és villámcsapás alakú sebhelyével, készen arra, hogy először szálljon fel a Roxfort Expresszre.

Taylor borítóját a  könyv több lefordított változatához is felhasználták. Az illusztráció először 2001-ben került kalapács alá, ekkor a becsült ár négyszereséért, 106 ezer dollárért kelt el. Most júniusban, 20 évvel később az eredeti borító visszatér az árverésre és az előrejelzések alapján új rekordot állíthat fel.

A könyvsorozathoz kapcsolódó tárgyak rekordját jelenleg a Harry Potter és a bölcsek köve című könyv első, aláírás nélküli kiadása tartja, amely a Sotheby's szerint 421 ezer dollárért kelt el a Heritage Auctions aukciósháznál, a texasi Dallasban 2021-ben.

Az árverésen megvásárolható lesz még J. K. Rowling egyik kézirata is, amelyet a 2007-ben megjelent Bogar bárd meséi című könyvéhez használt fel az írónő.

Az illusztráció és a kézirat is kiállításra kerül a New York-i Sotheby's-ben június 21. és 25. között.

Jó hírt kaptak a Harry Potter rajongók, valóra válhat egy álmuk

Ha gyermekként ön is álmodozott arról, hogy vonattal utazik a Roxfortba, most hamarosan megteheti.
Bővebben--->