r
Nosalty Logó

Epres-babapiskótás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Epres-babapiskótás szelet
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Töltéshez és a tetejére

Összesen 2390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Töltéshez és a tetejére

Összesen 9551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Töltéshez és a tetejére

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    451.3 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3542.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    2431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1235 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 9551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Töltéshez és a tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tésztaalap hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd egy tepsibe nyomkodjuk. Megkenjük a lekvárral.
  2. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben, a margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd a kihűlt pudingot hozzádolgozzuk.
  3. A krém felét a lekváros alapra simítjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a rumos tejbe forgatott babapiskótát, rákenjük a maradék krémet. A cukrászhabot jó keményre verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 15199
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.

Ajánló

A babapiskótát belemárthatjuk rumaromával ízesített feketekávéba is, így még pikánsabb lesz. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyári időszakban kimondottan jó dolog, ha úgy készíthetünk finom sütiket, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt! Ez pont olyan. És mutatós... és finom...

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Töltéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.