Itt egy amerikai M1A1 Abrams tank, amott egy Bradley harci jármű és Husky nevű, golyószaggatta szélvédőjű, brit páncélozott kocsi – Moszkvában, a második világháborús trófeákat felvonultató óriási emlékkomplexumban, a Poklonnaya-dombon nemrég nyílt meg egy új szabadtéri kiállítás. Ezen az ukrajnai invázió során szerzett harci trófeákat állították ki, a Vedomosztyi üzleti lap szerint 32 darabot, melyeket itt tekintheti meg.

A háború menetének megfordításában korábban sorsdöntőként beharangozott német Leopard vagy amerikai Abrams tankok kiállításával most az oroszokon van a sor – mivel jelenleg ők nyomulnak előre a fronton. Ráadásul az értékes Abramsokat Ukrajna inkább visszahívja a veszélyes övezetből, mert a felderítő drónok miatt nem tudnak szabadon manőverezni – számolt be a kiállításról az Infostart.

Az orosz drónoktól fél az USA: eltűntek az Abrams tankok Ukrajnából

Kivonják az amerikai gyártmányú Abrams tankokat az ukrán frontról. A döntés hátterében azt állhat, hogy az orosz drónok miatt könnyen támadás célpontjává válhatnak az USA által küldött páncélos járművek.