Bödőcs Tibor „híreket” olvas: „Magyar Péter megette a saját anyját”

Bödőcs Tibor „híreket” olvas: „Magyar Péter megette a saját anyját”

Bödőcs Tibor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orosz-magyar csúcs címmel újabb kisfilmmel jelentkezett Bödőcs Tibor. A humorista szatírájában a régi vagy inkább a NER-híradók stílusában indítja azzal a híreket a bemondó, hogy „Magyar Péter megette a saját anyját, és nagyon ízlett neki”.

Utána viszont egy váratlan orosz-magyar csúcs találkozó hírével folytatódik Zsigmond Dániel rendezésében a „Híradó”. A valóság elé görbe tükröt tartó Bödőcs Szergej Lavrov és Szijjártó Péter külügyminisztereken poénkodik, „miután hungarikummá nyilvánították Oroszországot”. A rendhagyó „hírek” főszereplőiként felbukkan Nagy Feró, Bayer Zsolt, majd Orbán Viktor is, aki épp „egy üveg tokaji aszúval és Szabolcs-Szatmár-Bereggel ajándékozta meg a pacifizmus bajnokát, az orosz vezetőt”. Szóba kerül még a bicskei pedofilügy – persze nem úgy, ahogy gondolnánk – illetve Donald Trump is. A belföldi hírek is bővelkednek abszurd részletekben, többek között megtudhatjuk, hogy pasziánszklubbá alakul az MSZP és kínai lesz a maradék ellenzék a jövőben. A csúcspontot persze a Magyar Péter-féle „hír” jelenti.

Bár a videóin kívül Bödőcs Tibor ritkán nyilatkozik meg, februárban megemlékezett a kegyelmi-ügyről. „Hogy érezné át a megalázottak fájdalmát, akinek egy szava nem volt soha a goebbelsi propaganda által nagyiparilag űzött boszorkányüldözésekről? Akiben nem merült fel, hogy talán nem a meszesgödörszagú publicisztikákat rittyentő gyűlöletdealert kellene pajzsra emelnie a keresztyén oldalnak” – írta Facebook-oldalán. – Ez egy ilyen rendszer. Érthető és logikus. (Jó, talán az lenne a logikus, hogy ha Mickey egér elkezdene csecsemőhúst enni, akkor Walt Disney mondana le. Mindegy.) „Ja, és az aljasságokról való nagy-nagy kusst nem menti, hogy milyen az „ellenzék”. (Szörnyű.) Vagy hogy mennyire meg van mekkenve a Bááájden. (Nagyon.) Lásd: Biblia, Jónás, cethal, blablabla, stb. Várjuk a következő bábfigurát” – tette hozzá.

A humorista a Magyar Hangnak tavaly decemberben adott interjút, amelyben egyebek mellett elmondta, hogy amennyire lehet, távol tartja magát a propagandától. – Ha a gengszterek írják, íratják a zsarumagazint, egy idő után az unalmas, és nem mérvadó. Amúgy sem én vagyok a célcsoport. Annyi pénzt költöttek el a hazugságra, hogy abból akár megcsinálhatták volna, amiről most azért kell hazudniuk, mert nem csinálták meg – fogalmazott. – Sokkal kényelmesebb a hazugságok hintajában ringani. És ebből is látszik, hogy nem egyetlen ember a felelős. Ezrek dolgoznak a hatalomgyárban, és húznak hasznot a propagandából, milliók pedig elviselik ezt az egészet – tette hozzá.