Magyar Péter: összegyűlt a 300 aláírás Rákosmentén Dálnoki Áronnak

Magyar Péter: összegyűlt a 300 aláírás Rákosmentén Dálnoki Áronnak

Magyar Péter Rákosmentén tartott beszédet 2024. május 4-én. (Fotó: Magyar Hang/Nádasi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétvégén gőzerővel gyűjti a Tisza Párt négy fővárosi polgármesterjelöltjének az aláírásokat, lapunk munkatársa Rákosmentére látogatott ki. Itt Dálnoki Áron közgazdász indul Magyar Péter pártjának jelöltjeként a regnáló Horváth Tamás fideszes kerületvezető ellen.

Szombaton néhány százan gyülekeztek Rákosmente főterén a napsütésben, miután Magyar Péter 12:30-ra ide hirdetett meg aláírásgyűlést. Magyar Péter 17 perces késéssel érkezett meg, elmondása szerint járja a kerületeket, ahol gyűjtik az aláírásokat a Tisza Párt jelöltjeinek. Miután hangosítás nem volt, tudósítónknak közelebb kellett húzódnia, ami nem volt könnyű, mert mintegy 500 fősre duzzadt a tömeg időközben.

A Tisza Párt alelnöke beszédében egyszerre támadta a Fideszt és „Gyurcsányékat”, a választást pedig a demokrácia ünnepének nevezte. Bejelentette, hogy összegyűlt a párt helyi jelöltjének a 300 aláírás, és azt is megígérte, hogy Dálnoki napokon belül rendelkezésre fog állni, „lesz honlapja, Facebook-oldala”. – Nyilván elindulhattunk volna a főpolgármester-választáson is – fogalmazott, majd a DK-t újfent kék Fidesznek nevezte, és reményét fejezte ki, hogy a Tisza Párt nélkül se a Fidesznek, se a kék Fidesznek nem lesz többsége. Egyébként, ha így lesz, akkor szerinte összeáll a Fidesz és a DK, hogy megakadályozzák a korrupciók feltárását. (Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke egyébként korábban kiadott közleményében hazugságnak nevezte, miszerint a DK és a Fidesz koalícióban kormányozná tovább Budapestet.)

Magyar Péter beszélt a vasárnapi, Anyák napi debreceni gyűlésről is, úgy tudja, már napok óta nem kapható vonatjegy Debrecenbe. Debrecent a Fidesz fővárosának nevezte, és kitért az akkumulátorgyárakra is: a magyar termőföld helyén külföldi akkumulátor-összeszerelő üzemek fognak létesülni. Majd rátért az EP- és önkormányzati választok napjára: szerinte június 9-e sorsdöntő nap lesz, és arra kérte a félmillió külföldi magyart, hogy szánjanak pár órát Magyarországra, a magyar hazára, hogy olyan eredményt érjenek el, ami látszani fog a Holdról is, de a Karmelitából biztosan.  

Mint ismert, a Tisza Párt négy polgármester-jelöltet indít a 2024. június 9-i önkormányzati választáson a fővárosban. A négy jelölt közül kettő olyan kerületben indul, ahol kormánypárti, míg a másik kettő olyan kerületben, ahol jelenleg ellenzéki vezetés irányítja a helyi ügyeket. Ők a következők:

• X. kerület, Kőbánya
Barna Judit Annamária közösségszervező és kulturális menedzser indul a Tisza Párt színebein a jelenleg fideszes Kovács Róberttel szemben.

• XI. kerület, Újbuda
Orbán Árpád közgazdász indul Magyar Péter pártjának jelöltjeként a regnáló László Imre, DK-s kerületvezető ellen.

• XVII. kerület, Rákosmente
Dálnoki Áron közgazdász méreti meg magát Horváth Tamás fideszes politikussal.

• XVIII. kerület, Pestszentlőrinc, Pestszentimre
Balogh Balázs filmes, vendéglátóipari szakember száll ringbe a DK-s Szaniszló Sándorral.

Hétfőn délután négy óráig kell leadniuk a szükséges számú ajánlást: Újbudán 500-at, míg a másik három kerületben 300-300-at. Magyar Péter kora délután arról posztolt, hogy Rákosmentén több mint félezren várták, és a szükséges 300 aláírás többszöröse gyűlt össze néhány óra alatt.