Első körben elutasították Juhász Péter polgármesterjelöltségét

Első körben elutasították Juhász Péter polgármesterjelöltségét

Juhász Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A leadott 304 ajánlásból eddig csak 259-et hitelesített a Juhász Péter által leadott, a polgármesterjelöltséghez szükséges aláírások közül Budapest V. kerületében a helyi választási bizottság – vette észre az Rtl.hu az erről szóló döntést.

Elutasította a Budapest V. Kerület Helyi Választási Bizottsága (HVB) Juhász Péter nyilvántartásba vételét jelöltként a június 9-i választásokra, mivel a Momentum, a DK, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa, valamint a Nép Pártján jelöltje 304 ajánlást adott le péntekig, amelyből csak 259 volt elfogadható, az érvénytelen ajánlások száma 45 darab – olvasható a bizottság határozatában. A politikus május 6-án, hétfőn 16 óráig kapott lehetőséget a nyilvántartásba vételéhez hiányzó ajánlások benyújtására.

Az Rtl.hu megkérdezte Juhász Pétert, aki elmondta, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlóíveket, ám azokat részletekben juttatja el a választási irodába a meghosszabbított határidőig (a listák hivatalos bejelentési határideje péntek délután négy óra volt). Budapest V. kerülete egyébként régi fideszes fellegvárnak számít, a jelenlegi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter előtt Rogán Antal vezette. Az ellenzéki indulás eleve konfliktusokkal  volt terhelt, az érdeklődés is csekély volt, és az áprilisi előválasztáson Juhász Péter mindössze 711 szavazattal 516 ellenében győzte le Kovács Alex Gábort.