Index: Nemcsak Udvaros Dorottya távozik a Nemzeti Színházból

Index: Nemcsak Udvaros Dorottya távozik a Nemzeti Színházból

Udvaros Dorottya (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy port kavart Udvaros Dorottya lapunknak adott interjúja, amelyből kiderült, hogy a Kossuth-díjas színésznő távozik a Nemzeti Színházból, mert Vidnyánszky Attiláék – egyebek mellett takarékossági okokra hivatkozva – nem hosszabbították meg a szerződését. Lapunknak pénteken Udvaros Dorottya újfent megerősítette, hogy már nem tagja a Nemzetinek, és nem hosszabbítottak vele szerződést, miután a színház azt írta, hogy a művésznő a Nemzeti Színház társulatának tagja, és határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik, mely a mai napig nem került megszüntetésre és felmondásra. 

Az Index most információira hivatkozva arról ír, hogy nem Udvaros az egyetlen, aki ősztől már nem játszik a teátrum előadásaiban. A portál úgy tudja, nem tér már vissza a Rómeó és Júlia tavaly novemberi előadásán súlyos balesetet szenvedő Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó sem, de felmondott Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is, Farkas Dénes pedig már korábban távozott. Rajtuk kívül két színésznő gyereket vár, ők egy ideig szintén nem fognak játszani. 

Az Index kereste az érintetteteket, egyelőre Barta Ágnest érték el, aki megerősítette, hogy az évad végétől nem lesz már a társulat tagja, közös megegyezéssel távozik. Mint az Indexnek elmondta, ez egy hosszabb folyamat eredménye, és a továbbiakban szabadúszóként fog dolgozni.